Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A leggazdagabb falu vett egy felhőkarcolót

Egy kínai faluban felépítettek egy 328 méter magas felhőkarcolót, amely magasabb, mint a párizsi Eiffel-torony vagy a New York-i Chrysler Building. Ráadásul egy egytonnás aranybivalyt is lehet simogatni. Egy épületben és településben a modern Kína minden ellentmondása.

A kelet-kínai Csiangszu tartomány Huahszi nevű szocialista mintafalujában 3 milliárd jüanért (102 milliárd forint) épített, 74 emeletes épület a világ 15. legmagasabb toronyháza. A felhőkarcoló csaknem 200 ezer négyzetméterrel növeli meg a rendelkezésre álló területet, az építmény kínai neve, Cengti (Zengdi, a terület megnövelése) is erre utal.

Tovább


Csigalépcső a fellegekbe

A Kínai Henan tartomány részét képezi a Taihang-hegység. A Taihang hegység Qinhaj-Tibeti fennsík észak-keleten található, észak-dél irányú vonulatának hosszúsága több mint 400 kilométer, magassága átlagosan 1500-2000 méter fölött van, Xiaowutai a legmagasabb csúcsa, mely 2882 méter.

 

A különlegesen szép hegyek között rejtőzik a Yamadai kanyon.

Linzhou városához közeli közkedvelt turista célpontban különös kilátó épült: egy közel 92 méter magas csigalépcső.

A csigalépcsőn sokkal gyorsabban megmászhatják a kirándulók a csaknem függőleges falú hegyet.

A lépcső tervezői úgy gondolták ez sokkal izgalmasabb, mint egy lift: a korlát nyikorog, a szél fúj, a madarak a közelben repülnek el.

Érthető módon, mielőtt valaki neki indulna a 30 emelet magas lépcsősornak, nyilatkozatot kell tenni, hogy nincs, szív- vagy keringési betegsége, és még nem múlt el hatvan éves.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Paradicsomos-sonkás bab

Napi videó:   Bázisugrók az Ikertoronyból

Napi fotó:  Varázslatos utca

(via dailymail)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Lebegő luxus

A Solar Floating Resort koncepció egyedülálló kombinációja egy apartmannak, egy jachtnak és egy tengeralattjárónak, amely kihasználja a nap energiáját, és környezetszennyezés-mentesen, harmóniában a természettel biztosítja a legnagyobb kényelmet.

Telepíthető bármelyik strandra, tengerpartra, hogy maximális komfortot nyújtson a vendégeknek, fokozza a szálloda értékét, mindezt környezetbarát, napelemes energiaellátással. Az SFR felületét borító napelemtáblák biztosítják a szükséges energiát a meghajtáshoz és a fedélzeti rendszerek működéséhez.

Az SFR-t úgy tervezték, hogy maximum hat fő számára kényelmes elhelyezést biztosítson a vízen. Ideális élőhely kikötőkben, miközben a parthoz csatlakozik, mégis megadja a kellő magánszférát. Akár a tökéletes nászút helyszíne lehet.

Minden SFR fedélzetén található két egyágyas és két kétágyas hálószoba, természetesen mindegyikhez tartozik saját fürdő. Tágas konyha, étkező, társalgó áll a vendégek rendelkezésére, elegáns, olasz stílusú dekorációval. A fedélzeten bár és napozóágyak, valamint egy hatszemélyes jakuzzi található.

A Solar Floating Resort legnagyobb különlegessége egy víz alatti kilátóbuborék. A fedélzetről lesétálva hat karosszék fogadja a bámészkodni vágyókat, hogy itt pihenjenek, és élvezzék a zavartalan, 360 fokos, víz alatti panorámát a vastag, kristálytiszta üvegen keresztül.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Sütőtők-krémleves különlegesen

Napi videó:   A gepárd futása

Napi fotó:  Fontos a tökéletes kényelem

(via mpd-designs)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A világ legszebb helyei: Barlang-part

Bakancslistára illő célpont: Barlang-part, Booderee Nemzeti Park, Új-Dél-Wales, Ausztrália.

ui: Közben kiderült, hogy ezek a fotók mégsem ott készültek, valaki nagyon összekutyulta a dolgokat. Ez a hely Algavre régióban található Portugáliában. Mindez a hely szépségéből nem von le semmit, sőt még jobb is, hiszen közelebb van.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


A lélegzetállító szépségű fasor: a Dark Hedges

A világ egyik legszebb fasora az Ír-sziget Angliához tartozó részén, Antrim grófság területén található. Armoy település közelében futó út ma a Bregagh road nevet viseli.

Kétszázötven évvel ezelőtt, a XVIII. század közepén a Stuart-család a családi kastélyhoz vezető út mentén bükkfákat ültetett el. Az évszázadok alatt a fák összeértek, az ágak összefonódtak, a fény és az árnyék különös táncot jár felettünk.


Nagyobb térképre váltás

A bükkfák legtöbbje ma is teljes pompájában áll az út két oldalán, és boltívként, természetes alagútként borul az út fölé.

Tovább


Piknik a tengerparton

Ezen a - remélhetőleg utolsó - észvesztően forró nyári napon néhány hűsölő fotó azoknak, akik nem lehetnek ott, ahol a képek készültek. Egy könnyű tengerparti piknik stílusosan, elegánsan, mégis könnyedén. Talán őket éri, a hűvös, tengerillatú szél.

Tovább


Kockahas négy hét alatt

Kockahas négy hét alatt? Reklámban ócska szlogen, de van, amikor a valóság. Minden csak motiváció és körülmények kérdése. Legalább is Vincent Regannek sikerült.

A brit színész nemzetközileg a Trója című filmben lett ismert, ahol Eudorus szerepét kapta. Talán ennek is köszönhette, hogy felajánlották neki a 300 című filmben Artemis kapitány szerepét. De a szerep feltétele a kockahas. itt lép képbe a motiváció és körülmények kérdése. A motiváció egy hatszámjegyű csekk dollárban. A körülmények hogy beköltözött négy hétre egy privát edzővel egy konditerembe.

A kiinduló állapot:

Tovább


A világ legnagyobb vízfeletti bungalója

A jómódúak között igen népszerű - és sokak vágyálma - a sekély tengerben, cölöpökön álló bungalókban tölteni a nyaralást. Romantikus, békés, exkluzív, a nyugalom szigetei.

A világon több mint 110 ilyen üdülőhelyen foglalhatunk szállást. Ezek a bungalók nagyobbak, és jóval drágábbak egy szállodai szobánál. 50 négyzetméternél szinte mindegyik nagyobb, de átlagosan 100 négyzetméteres építményekben élvezhetjük a magányos luxust.

Tovább


Ahol furcsán görbül a Föld

A Google Föld alkalmazás elképesztő közelségbe hozta el nekünk az egész világot, de ez az irgalmatlanul nagy munka korántsem hibamentes. A műholdas felvételeket összeillesztő szoftver nem egyszer bakizott. Ez különösen látványos probléma, ha a képek illesztése utakra, hidakra, autópályákra esik. A képeket nézve olyan érzése van az embernek, mintha az Eredet című filmbe pottyant volna.

Tovább


A legőrültebb esküvői szertartások

Itt a nyár, a legtöbb pár ilyenkor áll az anyakönyvvezető elé, de ebben az időszakban kerül sor a legőrültebb esküvőkre is. Mindegy, hogy mivel, csak tűnjünk ki az átlagból.

Vízalatti esküvő:


Esküvő a magsban lebegve:


Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog