Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A paradicsom folyója

Van egy folyó Kolumbiában, amely a szivárvány minden színében csillog. De ez nem környezetszennyezés, hanem a természet csodája.

Tovább


Robot helyettesíti a gyereket az iskolában

Egy moszkvai általános iskolában különös diák tanul a tizenkét évesek között. Egy robot, aki egy súlyosan beteg kisfiút helyettesít. Itt a szép új robotvilág?

Tovább


Kiber-(polgár)háború

A katonai szakértők évek óta próbálják definiálni a kiber-háborút a hagyományos katonai fogalmak tükrében. Azonban Egyiptomban egy olyan helyzet alakult ki, amely miatt új fogalmat kell megtanulnunk: Kiber-pogárháború.

Tovább


GPS a kesztyűben

Szem előtt a térkép, benne az útvonal, eltévedni lehetetlen, mindez közvetlenül a szemed előtt. Ez a futóknak szánt Vie kesztyű.

Tovább


Árvíz idejére: úszó házak Hollandiából

Hollandiában egészen újszerű módszert találtak az árvízkárok enyhítésére. Ha jön az ár, a ház lebegni kezd. De ez nem hajó.

Tovább


GPS nyakörv

Minden kutyatulajdonos ismeri azt a roppant kényelmetlen helyzetet, amikor a sétáltatás közben kutyánk elkóborolt tőlünk, vagy csak elrohan valamilyen állatot kergetve, és pillanatok alatt eltűnik szemünk elől. És jön az órákig tartó füttyögés kiabálás. Már erre is van modern megoldás.

Tovább


Valós szerelem – Virtuális személy

Szédítő perspektívákat kínál nap mint nap a robotika és a mesterséges intelligencia fejlődése. A robotok egyre fejlettebbek, a gépeket irányító szoftverek egyre okosabbak. És ahol nincs szükség a fizikai megjelenésre, csak az intellektusra, oda elég egy mesterséges intelligencia. Azonban felvetődik a kérdés, milyen lesz a viszonyunk ezekhez a mesterséges teremtményekhez.

Tovább


Titkos történelem - Kutyavérrel és verítékkel

A Gagarin utazását megelőző tíz évben 48 kutya utazott a világűrbe, és sajnos húsz nem élte túl az utazást. Nevüket, és egyáltalán létezésüket hosszú évtizedekig homály fedte.

Lajka emlékműve

Tovább


Titkos történelem - Űrhajós kutyák

Az életveszélyes kutatási helyzetekben az embereket kísérleti állatokkal helyettesítik a kutatók. Ez alól nem lehetett kivétel az űrkatatás sem.

Az űrkutatás kezdete három szakaszra bontható, amelyek nagymértékben átfedték egymást, párhuzamosan futottak. Ez a három terület a rakétafejlesztés, az állatkísérletek és a felkészülés az emberes repülésre.

Ahogy azt már megszokhattuk, a téma a szovjet oldalon az izgalmasabb. Ez az időszak még mindig titkokkal teli, a hruscsovi éra a legendák ködébe merül. Hallottunk Lajkáról, Bjelkáról és Sztrelkáról, a hős űrhajós kutyákról, de mást nemigen tudunk a több éves programról. Azonban hála az idők változásának, egyre több dolog derül ki, egyre több szemtanú kezd el beszélni erről a témáról is.

Tovább


Repülő autó: SkyCar

Bár Moller úr időnként még próbálkozik az M200 engedélyeztetésével, mégis évek óta inkább az M400 fejlesztésére koncentrál. Az M400 SkyCar kicsit az angol Harrier helyből felszálló repülőgépre, kicsit a Jetson család járgányára emlékeztet. De a legtöbb hasonlóságot az Osprey szállítógépekkel mutatja.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog