Az iszaplavina még 80 kilométeres távolságban is elsöpört mindent. 

 

Átszakadt egy zagytározó fala Brazíliában. A baleset Minas Gerais szövetségi államban, a Rio de Janeirótól mintegy 300 kilométerre északra lévő Mariana város közelében történt, ahol a Samarco vasércbányászati cég egy nagy zagytározójának a fala szakadt át. A zagytározó a külszíni fejtés melléktermékeként keletkezett meddő üledék és víz megtartására szolgált.

A gátszakadás következtében sárlavina öntötte el a környező falvakat. Mintegy 62 millió köbméter iszap hat települést öntött el. A sajtóértesülések szerint a balesetben 15 vagy 16 ember vesztette életét és 45-en eltűntek. Az áradat egy nagyobb folyóba is elért, növelve a károkat és beszennyezve ezzel a környék ivóvízkészletét.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Vörösborban párolt fűszeres körte
Macskaőrség:  A nagy találkozás
Napi videó:   A világ legnagyobb filmes robbantása
Napi fotó:  Jól idomítva

(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...