Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A világ szemét-fővárosa

Tudod hova kerül az általad leadott elektronikus hulladék? Nagy valószínűséggel ebbe a városba.

Guiyu Kína Guangdong tartományában fekszik. Hajdanán négy kis falucska volt, amely azért állt össze, hogy itt dolgozzák fel a világ elektronikus hulladékát. Mára Guiyu már 52 négyzetkilométeren terül el, és 60 000 vállakozó foglalkozik a feldolgozással. Naponta több mint 1000 kamion érkezik ide, kiokádja magából a világ e-hulladékát. Nem véletlenül lett GuiYu beceneve "elektronikus temető". Eddig a becslések szerint minimum 1,5 millió tonna e-hulladék végezte itt.

Tovább


Higgy a szemednek - Anamorfikus művészet

Anamorfózis: felismerhetetlenné torzított képek, amelyek csak egy különös nézőpontból, vagy egy rájuk helyezett tükörtárgy segítségével válnak újra láthatóvá. Néhány gyönyörű példa az utóbbi fajtából. A kép a tükörhenger, vagy a tükörkúp felületén áll össze. Nem semmi teljesítmény egy ilyet megrajzolni.

anamorfikus rajz

Tovább


Az egyszemélyes acapella kórus: Nick McKaig


Egy elképesztő fazon, aki egyszemélyes acapella kórusként működik. Nem csak az összes szólamot ő viszi, de minden egyes hangszert is a ő szólaltat meg a szájával. Eddigi legnagyobb munkája a Star Wars főcímzenéje. Nick kedvenc filmzene-szerzője John Williams, az ő munkássága előtt tisztelgett ezzel a művel.

300 munkaóra alatt 90 hangsávot rögzített. A videót két hónap alatt több mint egymillióan nézték meg.

Tovább


A nagy papírrepülő-átverés

Különleges felvételre hívták fel a figyelmemet, több helyről is megkaptam egy linket. Különleges és meglepő fizikai jelenséget mutat be. Két ventillátort kell egymással szembe fordítani, és a két ellentétes légáram között egy papírrepülő érdekesen viselkedik:

Zseniális ötletnek tűnik, de csak átverés. Ez egy rövid nyomozás után kiderült. Egy klasszikus bűvésztrükk ügyes alkalmazása. A megoldás pofon egyszerű:

Tovább


Árnyékművészet, avagy szemétből mit lehet kihozni

Elképesztő, hogy mit lehet kihozni egy kupac szemétből és egy lámpából. Van, amelyik vicces, van, amelyik morbid, de mindegyik lenyűgöző.

Tovább


Féreg a szemében - megdöbbentő videó

Különböző forrásokból már hallhattunk arról, hogy trópusi országokban olyan egzotikus férgek is élnek, amelyek például a szemgolyóban tenyésznek. Ezen a felvételen egy szerencsétlen béka látható, amelynek szemében akkora féreg tekereg, hogy szabad szemmel is jól látható.

Csatlakozz  a több mint négyezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(Via Youtube)

Tovább


13 hihetetlen formájú sziget

Ez nem photoshop, a természet bűvészkedett.

Ez a delfinalakú korallzátony sziget az indonéziai Flores-sziget északi oldalánál fekszik.

Tovább


A kalóz-szemtakaró titka

Bármilyen meglepő, a kalózok a jó szemükön hordták a szemtakarót, és erre igen jó okuk volt.

Tovább


Gumikacsák a Föld körül

Mit csinált 29 000 gumikacsa? Végig lubickolták a világtengereket a tudósok legnagyobb örömére.

Tovább

12345
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog