Egy elképesztő fazon, aki egyszemélyes acapella kórusként működik. Nem csak az összes szólamot ő viszi, de minden egyes hangszert is a ő szólaltat meg a szájával. Eddigi legnagyobb munkája a Star Wars főcímzenéje. Nick kedvenc filmzene-szerzője John Williams, az ő munkássága előtt tisztelgett ezzel a művel.

300 munkaóra alatt 90 hangsávot rögzített. A videót két hónap alatt több mint egymillióan nézték meg.

 

Nicholas McKaig 1988-ban született. Mindössze tíz éves volt amikor édesapja magával vitte a helyi borbélykórusba, innen ered  komoly érdeklődése a vokális zene iránt. 13 éves kora óta foglalkozik zeneszerzéssel. Tanulmányait a Dél-Kaliforniai Egyetem Zeneművészeti karán végezte Cum Laude minősítéssel. Védnöke Dr. Jo-Michael Schiebe, Thornton Zeneiskola Kórus és egyházi zene tanszékének elnöke . Civil életében kórusműveket ír, amelyek rendszeresem szerepelnek a Santa Barbarai koncerteken.

A hobbija az egyszemélyes acapella videók készítése, amellyel komoly népszerűséget szerzett az interneten. A hangszerelést maga végzi, a hangsávokat és a képet is maga rögzíti és keveri. A klipben megszólaló összes hang a torkán jön ki. Legnépszerűbb munkái

 

Jóbarátok főcímdala:  három hét munka, és 50 hangsáv

 

Mission Impossible: egyszerű téma, mindössze 10 hangsáv

 

A Simson család: 30 hangsáv, fél év alatt 1 100 000 letöltés

 

Family Guy: 30 hangsáv, két heti munka

 

Legújabb munkája az Indiana Jones főtémája, mindössze 5 napja került fel a megosztóra, és már több mint 82 000 ember látta. A hangot 62 sávon rögzítette.

 

Itt elérhető Nick YouTube Csatornája, Twitter oldala, és Facebook rajongói oldala.

Csatlakozz a több mint kilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi fotó:  Félrelépés

Napi videó:  A legőrültebb mód önarckép készítésére

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

Két őrült szénszálas csellókkal

A világ legnagyobb képernyője

Mozart-hatás

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

(via youtube, UoSC)