Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Részeg jávorszarvas az almafán

Ennél őrültebb dolgot kitalálni sem lehet, mégis megtörtént Svédországban.

Egy szeptemberi napon, egész pontosan 2011. szeptember hetedikén a délnyugat-svédországi Gothenburgban Per Johansson éppen kellemes kis nyárutói pihenését töltötte. Egyszer csak szomszédja kertjéből furcsa ordítást hallott. Kíváncsiságának engedve kiment, hogy megnézze, mi adja ki ezt a furcsa hangot. Legnagyobb meglepetésére egy jávorszarvast látott... fennakadva egy almafán.

Tovább


Kísértetautók

Akármelyik Stephen King filmben megállná helyét,ez az autópark. Valahol Oroszországban egy elhagyatott földterületen bukkant egy orosz fotós, Ilya Varlamov ezekre a hajdan jobb sorsra érdemes autókra. A ma már elhagyott és gazdátlanul rozsdásodó autóknak a fotós fantáziája adott új életet. Ha csak pár kép erejéig is.

Tovább


Szellemvárosok: Balestrino

Egy középkori ékszerdoboz Olaszország nyugati csücskében, és egy lélek sem lakik benne.

Tovább


Börtön, vagy a legbiztonságosabb ház

Nehéz eldönteni, hogy ez a ház a világ legbiztonságosabb otthona, vagy inkább az üldözési mániásoknak készült legnagyobb pánikszoba.

Azonban tény, hogy ez a Lengyelországban, Varsó peremén épült kétszintes ház a világ egyik legbiztonságosabb otthona. A ház egyetlen célja, hogy a lakók a legnagyobb biztonságban érezzék magukat benne.

Tovább


Mennyország a Földön

Nem csak a különleges tájak rejtik a szépséget, gyakran a leghétköznapibb megszokott vidék is ámulatba ejthet bennünket. Csak fel kell fedezni benne a csodát. Egy-két trükk, ami kiemeli a táj különlegességét, és elképesztő fotók születhetnek. Mintha festményeket látnánk, pedig a kép valódi. Egy pici mennyország a Földön.

Tovább


Ebru festészet: festmény a víz tetején

Az Ebru festészet az egyik legkülönlegesebb festési eljárás Törökországból.  A víz felszínén elkészített képre papírt borítanak, majd az lehúzva kép a papíron válik valóssá. Kizárólag természetes anyagokat használnak. Az ecset rózsa szárából illetve lószőrből készül, a folyadék besűrítésére egy vadnövény nedvét használják, a festéknek a víz tetején való fennmaradására marhaepe szolgál, maga a festék pedig földből készül, természetes színezőanyagokkal.

A módszer Japánból indult el, és a feltételezések szerint türkesztáni közvetítéssel jutott el az Oszmán Birodalomba, ahol többek között az állami okiratok illetve hivatalos iratok díszítésére is használták, hogy azt ne hamisíthassák meg. A legrégebbi máig fennmaradt Ebru a Topkapi Szerájban található, amely 1554-ben készült.  

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Star Wars origami

Szendvicsművészet

Torták őrült rajongóknak

 

 Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


A rettegés ösvénye

A világ legveszélyesebb sétaútja mindössze három kilométer hosszú, de a halálos balesetek miatt a hatóság le is zárta: Erre csillant fel az extrém túrázók szeme.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog