Ennél őrültebb dolgot kitalálni sem lehet, mégis megtörtént Svédországban.

Egy szeptemberi napon, egész pontosan 2011. szeptember hetedikén a délnyugat-svédországi Gothenburgban Per Johansson éppen kellemes kis nyárutói pihenését töltötte. Egyszer csak szomszédja kertjéből furcsa ordítást hallott. Kíváncsiságának engedve kiment, hogy megnézze, mi  adja ki ezt a furcsa hangot. Legnagyobb meglepetésére egy jávorszarvast látott... fennakadva egy almafán.

Az almafa alacsony volt, a földön és az ágakon már erjedő almákkal. Legalábbis korábban úgy volt, mert addigra már egyet sem látott, a jávorszarvas az összeset felzabálta, és be is rúgott rendesen.

Per  megpróbált segíteni az állatnak de az annyira rúgkapált, hogy kénytelen volt értesíteni a rendőrséget, akik a tűzoltókat és egy erdészt is riasztottak. Az állat minden közeledésre rúgkapálni kezdett, ezért kénytelenek voltak lemondani arról, hogy egyszerűen leemeljék az ágakról. Kénytelenek voltak az ágakat levágni.

A fa terven kívüli drasztikus metszése után az állat egyszerűen kiesett kényszerű bölcsőjéből. Elterült a földön, ahol a zuhogó eső ellenére azonnal elaludt.

Arról csak találgatott mindenki, hogyan került az állat a fára. Egyesek szerint csak át akarta ugrani, de nem sikerült, mások szerint egy ínycsiklandozó gyümölcsért próbált két lábra állva nyújtózkodni, amikor egyensúlyát vesztve bezuhant az ágak közé.

Szegény jávorszarvas csak másnap ébredt fel szemlátomást produkálva a másnaposság minden tünetét. Alig bírt lábra állni, kókadtan rázta a fejét, bizonytalanul mozgott, és a fejfájás is kínozhatta. Zavart és morcos fejjel elindult, majd eltűnt a fák között.

A svéd rendőrség nyilatkozata szerint nem ritkák részeg jávorszarvasok, úgy is mondhatnánk elég piás faj. Szeretnek bezabálni az erjedt gyümölcsből, ami még egy ekkora állatot is kiüt.

Csatlakozz az ötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi szubjektív: Hogyan éld túl a cápatámadást

Meztelenül az állatokért

Amikor a vadállatok összecsapnak

 

 Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)