Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Biopark Valencia

Egy állatkert, ahol semmi nincs az emberek és az állatok között.

Tovább


Gyönyörű orosz utak

Az oroszországi utakról csak a baleseti videók, és a rettenetes állapotokról készült képek jutnak az eszünkbe. Pedig ebben a hatalmas országban már fel lehet fedezni az utak szépségét is.

Tovább


Egy igazán veszélyes út

Aki nem hisz a helyieknek, csúnyán ráfázhat.

Tovább


Óceánjáró Velencében

Elképesztő látvány ha az egyik legnagyobb óceánjáró kiköt Velencében. Az MSC Magnifica 194 méter hosszú, 34 méter széles, és 17 emeletes.

Tovább


A legszebb telefontorony

A csodálatos kovácsoltvas torony sajnos már a múlté.

Tovább


Erdei menekültek

Daniela Kacsenko, orosz fotós rábukkant egy olyan közösségre, akiknek elegük lett a civilizációból. Kivonultak a társadalomból, és az orosz erdők mélyén épített kalyibákban élnek.

Tovább


Európa legszebb temetője

Több szobor van itt, mint egy nagyvárosban.

Tovább


Ki a szép?

Általános ízlés, ahogy a photoshop varázslók látják.

Az amerikai fotós és újságíró Esther Honig érdekes fotósorozatot készített, pontosabban készíttetett. Milyen a női szépségideál? Általános, vagy országról országra, kultúráról kultúrára változik? Munkája során több tucat ország fotósaival és photoshop szakembereivel tartja a kapcsolatot. Készített egy teljesen semleges képet magáról, és szétküldte a kollégáinak: photoshop segítségével módosítsák úgy a képet, amilyen szerintük az országban az általános szépségideál. A visszaérkező munkákból állította össze a sorozatot.

Az eredeti kép:

Argentína:

Tovább


Egyetlen sziklatömbből kifaragott templom

Nem csak messze keleten vannak csodás faragott templomok.

Finnország, Helsinki, Töölö nevű városrésze. Valahol félúton a Nordenskiöldinkatu nevű forgalmas utca és a központi pályaudvar (Helsingin päärautatieasema) hatalmas gránitsziklát ölelnek körül a hatemeletes házak Mintha a kis park egyetlen hatalmas sziklatömb lenne, amit a gleccserek csiszoltak le.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


22 különleges határvonal

Amióta emberi társadalom létezik, határvonalak választják el egymástól az embercsoportokat. Országok, népek, városok különültek el békésen vagy erőszakosan másoktól. Egyre több ilyen határ válik adminisztratív jelentőségűvé, de a gyűlölet sajnos máshol újabb határokat szül. Ilyen határok közül mutatunk meg néhány érdekeset.

1, Svédország és Norvégia határa csupán egy keskeny írtás az erdőben. Nálunk a távvezetékeknek nagyobbat vágnak.

2, Haiti és Dominikai köztársaság. Az űrfelvételen jól látszik, melyik országban korlátozzák az erdőírtást.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog