Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ahol húsz méter hó esik

Mi magyarok már akkor is nyavalyogni kezdünk, amikor leesik tíz centi hó. De a világnak vannak olyan lakott tájai, ahol egy télen akár húsz méter hó is leeshet.

Tovább


Luxusbunker világvége esetére

Már csak 330 nap van a Maya világvégéig. Tudja mit fog csinálni másnap reggel? Tudja, hogy fogja túlélni? Egy kaliforniai cég megoldást kínál milliomosoknak a hatalmas katasztrófák idejére. A Vivos nevű cég 2 milliárd forintnak megfelelő összegért luxusbunkert épít a föld alá.

Tovább


A világ legszebb sakk-készlete

A világ talán legszebb sakk-készletét készítették el Ukrajnában. Az ötletgazda Joseph Epstein egy olyan sakk csodát álmodott meg, amelynek figurái Lewis Carroll meséjének, az Alice csodaországban karaktereiből állítja össze. Az ötlet azonban itt még nem állt meg, maga az asztal is - nem csak a lapja, a lábazata is - a regény idézi. A munkában Alexander Horse szobrász, Szvjatoszláv Kostelyancsuk ékszerművész, és Vladimir Rusinov fafaragó is részt vett.

A mestermunka mammut-, és rozmáragyarból, ébenfából, korallból, és aranyból készült.

Tovább


Csokoládé-hegyek

Senki sem tudja, hogy alakultak ki a Fülöp-szigetek legrejtélyesebb képződményei.

Tovább


Élő rabszolgaság

Az emberiség történetének legaljasabb, legbűnösebb fogalma. Azonban mégsem tudjuk lezárni a múltat, mert a rabszolgaság ma is él.

Képzeletünkben többféle módon jelenik meg a rabszolgaság, Afrikai férfiak talpig vasban robotolnak az USA déli államainak gyapotföldjein. Vagy a római birodalomban szolgálnak, dolgoznak a földeken, harcolnak az arénában. Esetleg Juda Ben Hurként húzzák az evezőt.

Mert a rabszolgaságot a múlt bűnének gondoljuk. Egy olyan szennyfoltnak, amely kitörölhetetlenül bemocskolja az emberi történelmet. De a rabszolgaság él, csak nem nyíltan, hanem rejtve. Bár a világ összes államában tiltják, sok helyen mégis hallgatólagosan elfogadják, a hatóságok félrenéznek. És vannak a rabszolgaságnak olyan formái, amiket csupán más névvel illetünk újabban.

Tovább


Amikor az ember segítségért kiált

Az emberek mindig is úgy gondolnak magukra, mint a fajra, amely uralkodik a földön. Leigáztuk az egész bolygót, mi vagyunk a természet urai. De amikor kapcsolatba kerülünk a természettel, gyakran nem úgy alakul, ahogy hittük.

Tovább


Részeg jávorszarvas az almafán

Ennél őrültebb dolgot kitalálni sem lehet, mégis megtörtént Svédországban.

Egy szeptemberi napon, egész pontosan 2011. szeptember hetedikén a délnyugat-svédországi Gothenburgban Per Johansson éppen kellemes kis nyárutói pihenését töltötte. Egyszer csak szomszédja kertjéből furcsa ordítást hallott. Kíváncsiságának engedve kiment, hogy megnézze, mi adja ki ezt a furcsa hangot. Legnagyobb meglepetésére egy jávorszarvast látott... fennakadva egy almafán.

Tovább


Elképesztő fotóművészet

Bár napjainkra a Photoshop szó a csalás és hamisítás szinonimája lett, de igazi művészek a képmanipuláció segítségével meghökkentő, elképesztő, sőt, nem ritkán megdöbbentő alkotásokat szülhetnek. Néhány különlegesen szép alkotás.

Tovább


Mammutfenyők a régi képeslapokon

Egy rég letűnt kor varázsa. Ezeknek a képeknek furcsa történelmi kontrasztja van. A mammutfenyők képviselik az időtlenséget, a szinte végtelennek tűnő hosszú létezést, hiszen ötezer évesnél idősebb példányokat is ismerünk. De eközben az 50-70-100 éves képeslapokon látható emberek, autók, házak talán már rég eltűntek. De ezek a fák még most is ott állnak.

Tovább


10 klasszikus izomautó a legszebb korszakból

1969 Chevy Camaro

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog