Senki sem tudja, hogy alakultak ki a Fülöp-szigetek legrejtélyesebb képződményei.

Fülöp-szigetek, Bohol-sziget. Csaknem a sziget közepén, Carmen városának a közelében emelkednek a csokoládé-hegyek.


Nagyobb térképre váltás

 Magyarosan talán inkább Bonbon-hegyeknek kellene hívni ezeket a képződményeket, hiszen csaknem szabályos kúp vagy félgömbalakú, néhány tucat méter magas dombocskák emelkednek ki a környezetből.

Érdekes módon fa és cserje nem nő rajtuk, csupán fű. Az év esős időszakában üde zöldbe borulnak, de a száraz időszakban a fű elszárad, és a kúpok barnák lesznek. Ennek köszönheti a nevét is.

Nem is kevés: a kb. 150 négyzetkilométeres nemzeti parkban sok százat lehet belőlük találni.

A dombok Bohol középső részén, egy mészkőfennsíkon egymáshoz közel állnak. Eredetüket homály fedi, mert a világ semelyik más mészkőképződményéhez nem hasonlítanak, például nincsenek bennük barlangok.

A jelenleg is elfogadott magyarázat szerint a felszínt az esők eróziója koptatta ilyenre.

 

A helyiek legendái más választ adnak.

Az egyik szerint mérges óriások hajigáltak sziklákat egymásra, de végül kibékültek és távoztak, a köveket otthagyva, ahova estek azok.

A másik történet Arago óriást idézi fel, aki szerelmes lett egy halandóba, és elrabolta a lányt, de a lány hamarosan meghalt. A Csokoládé-hegyek Arago óriás könnycseppjeiből keletkeztek.

(Via doctorblog)

Csatlakozz a több mint ötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. Minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Mai fotó: Varázslatos faház a fákon

Ezt láttad már?

Szakrális csodák: a Keresztek hegye

A képtelen hegyi kecske

A világ legnagyobb hintája

 

 Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)