Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Cool szőnyegek ínyenceknek

Az előző gyűjtemény akkora sikert ért el az olvasóknál, hogy többen is küldtek nekem képeket extravagáns szőnyegekről. Íme az újabb sorozat kiegészítve néhány rajongóknak szánt kárpittal.

Tovább


Bicikliző robot

A számunkra olyan természetes és hétköznapi mozgások, mint a járás, ugrálás, lépcsőzés, sőt önmagában véve már az állás is elképesztően bonyolult folyamat a valóságban. Az agynak az érzékszerveknek, valamint csontok, izmok, és inak tucatjainak tökéletes együttműködése szükséges, amely rendkívül gyorsan és különlegesen finoman történik. Ezért tanuljuk meg olyan nehezen. Ahogy a kerékpározást is.

Tovább


13 hihetetlen formájú sziget

Ez nem photoshop, a természet bűvészkedett.

Ez a delfinalakú korallzátony sziget az indonéziai Flores-sziget északi oldalánál fekszik.

Tovább


Lenyűgöző erdei faház ívekkel és hullámokkal

Az Egyesült Államokban, az oregoni Portland közelében, a wooden Hills-i hegyek között áll a Wilkinson rezidencia. A különleges, egyedi hangulatú és kialakítású háznak messzi környékről a csodájára járnak. A ház tervei még 1997-ben készültek, az építés 2004-ben fejeződött be. Úgy tervezték, hogy tökéletes harmóniában álljon a természetben. Kialakításában a modernség és a hagyomány ötvöződik. Kevés egyenes élet húztak: mindenhol, ívek, hullámok, örvények.

A tervezőcég a Robert Harvey Oshatz Architect.

Tovább


Az iPhone buktatta le a csalfa asszonyt

Két hónappal ezelőtt még sci-fi volt, ma már valóság.

Nem szeretem azt mondani, hogy ugye megmondtam. Aki ismer az tudja, hogy ha nem is megszállottan, de igen intenzíven foglalkozom az informatikai világ visszaéléseivel, az átlagemberre leselkedő kis- és nagytestvérekkel. De most a fantáziámat utolérte a valóság.

Több mint húsz éve írok novellákat. Néhány hónapja felkértek, hogy egy biztonságtechnikai konferencia alkalmából írjak. Beindult az agyam és papírra vetettem néhány krimi novellát, ami a közeljövőben játszódik. Ezek egyikében egy feleség okostelefonja révén buktatja le a hűtlen férjét. Úgy véltem, kb. 3-5 év múlva válhat ez a szituáció valósággá.

Tovább


Bázisugró-baleset

Csak erős idegzetűeknek!

Az Egyesült Államokban, a nyugat-virginiai Fayetteville-ben bázisugró verseny rendeztek idén nyáron. Az ugrásokat a folyó felett háromszáz méter magasan átívelő hídról hajtották végre. Az ugrók közül többen wingsuit-ot, vagyis szárnyas ugróruhát viseltek, amely lassítja a zuhanást, és némi irányíthatóságot is ad.

A 27 éves Christopher Brewer is ilyen ruhát viselt az ugráshoz.

Tovább


Poszter a garázsajtóra

Egy német cég olyan hatalmas posztereket dobott piacra, amely az unalmas garázsajtók elfedésére szolgál. Így egy nem létező új világ ajtaja tárul fel nekünk, ahol azt rejthet a melléképület, amiről csak álmodunk. Semmi sem szab határt a képzeletünknek.

Tovább


Legkirályabb szőnyegek

Hol vannak már a nagyi kopott, poros, naftalinszagú perzsái. Fantáziadús dizájnerek játszóterévé vált a szőnyeg. Elképesztő ötletek, kibővített funkcionalitás, rejtett humor: ezt mind rejtheti egy modern szőnyeg. A legkirályabb dizájnötletek akár 3D-ben is.:

Tovább


Az eltérített Föld

Érdekes, hogy a tudósok hamarabb találnak megoldást olyan veszélyekre, amelyek csak évezredek, évmilliók múlva okoznak komoly problémát.

A Föld lassan közelít a Nap felé. Azonban 3,5 milliárd év múlva ez a pusztulását okozhatja. Számítások szerint ekkor a Nap sugárzása körülbelül negyven százalékkal erősebb lesz, mint napjainkban, ez pedig katasztrofális hatást gyakorol bolygónkra.

Amerikai tudósok szerint csak úgy lehet megmenteni a Földet a végső pusztulástól, ha kimozdítjuk a pályájáról.

Tovább


Rémisztő fák

A fákhoz különlegesen kettős a viszonyunk. Egyrészt gyönyörködünk bennünk, eltelünk a természet egyik legpompásabb teremtményével. Másrészt meglátjuk benne a félelmetest, a nem evilágit. A göcsörtök és odvak rosszindulatú arcot formáznak. Egy komor erdőben ahogy fölénk hajolnak az évszázados fák, a kopár ágak rémisztő karokként nyúlnak felénk, ha beleakad a ruhánk egy ágba… kész rémálom. nem csak éjjel, nappal is.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog