Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A kövek szépséges városa

Szépséges települést rejtenek a portugál hegyek a spanyol határ közelében. A neve Monsanto. A házak óriási kövek között húzódnak meg, elképesztő, varázslatos, és festői összevisszaságban. Erről a helyről beszélni nem lehet. Szóljanak a képek.

Tovább


Gitár 7000 fából

Egy 70 éves argentin gazda Gral Lavalle megyében rendelkezik a világ legnagyobb gitárjával. Pedro Martin Ureta felesége 1977-ben, mindössze 25 évesen halt meg. Mély gyászában úgy döntött, hogy emlékére egy gitár alakú fasort ültet, mert ez volt néhai felesége, Gratsele kedvenc hangszere. Ezért összesen 7000 ciprus és eukaliptusz facsemetét vásárolt, és el is ültette terveinek megfelelően. Most, 33 évvel később így néz ki a fasor.

Tovább


A világ legelvetemültebb körforgalma

Az angol tudósok után méltán megemlékezhetünk az angol mérnökökről is. Bár a körforgalom egy rendkívül praktikus találmány, - Angliában ezért is használják előszeretettel - de azért ami sok az sok.

Tovább


Az afrikai gyilkos

Ez a tündibündi jószág méltán érdemelte ki helyét Afrika gyilkos állatainak Top 5 listájában.

Csak az állatkertből és a rajzfilmekből ismerjük őket, bumfordisága, az állandó vigyor, a mosolygós szemek és pörgő fülek miatt mindenki kedves jószágnak képzeli. Egy állat, amelyről szinte mindent rosszul tudunk: a víziló.

Tovább


Amikor az idő megáll

Részletek, amelyeket soha sem láthatunk szemünk tökéletlensége miatt.

Tovább


Az autó-evolúció legelfuseráltabb ajtói

Időnként a legjobb tervezőre is rátör, hogy most valami igazán egyénit, igazán különlegeset fog alkotni, amellyel talán megújítja az egész autó ipart. Különösen az autó ajtaját szeretik farigcsálni. Időnként ehhez még támogatást is kapnak a gyártól. De szerencsénkre nem minden ötlet éri meg a sorozatgyártást. Egy kis megemlékezés a halva született ötletekről.

Tovább


Pszichedelikus billiárd

A digitális HD technológia új dimenziót teremtett a régi, megszokott játékok számára.

A Digital Obscura cég egy kicsit feljavította a hagyományos pool játékot. Ehhez mindössze néhány HD kamera, egy HD projektor, és egy grafikus komputer kell.

A játék során a kamera észleli a golyók helyzetét és mozgását, és ennek megfelelően a projektor különböző effekteket vetít felülről a golyók köré. A grafika tökéletes, a komputer valós időben, 60 kép/másodperc sebességgel frissíti a képet. A játék kétségkívül látványos és szórakoztató, de nem olcsó. Egy ilyen asztal 200 000 dollárba kerül. Videó a tovább után.

Tovább


A világ legnagyobb hintája

Őrült zuhanás és emelkedés egy új-Zélandi kanyon felett.

Tovább


Star Wars és a 3. Birodalom

Egy poros mappában régi fényképekre bukkantunk, amelyek bizonyítják, hogy a köztársaság győzelme után szökött birodalmi alakulatok rejtőztek el, és időnként a Földön is megjelentek. Be is avatkoztak a földi eseményekbe, nem egyszer harcba szálltak valamelyik földi konfliktusban. Legaktívabb részvételük a második világháborúban volt, de korábbi ütközetekben is a gonosz mellé álltak. Bizonyítékul a megkopott fotók a titokzatos mappából.

Tovább


Felhők szélén úszni

A világ egyik legizgalmasabb úszómedencéje a város felett, 60 emelet magasan lebeg.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog