Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ahol a vezetékből lopják a nyersolajat

Nálunk csak néhány évente bukkan fel egy-egy hír, hogy valakik megpróbálták megfúrni a Mol csővezetékét. Ez Nigériában mindennapos és óriási probléma, amely hatalmas környezetszennyezéssel, és gyakran halálos áldozatokkal is járt.

Nigéria. A nyugat-afrikai ország természei kincsei révén a kontinens egyik leggazdagabb országa lehetne. Jóllehet Nigéria a fekete földrész első számú kőolajtermelője (a nemzeti jövedelem 80 %-a az olajexportból származik), a lakosság vajmi keveset érez az ásványkincs áldásaiból. A hazánknál területileg tízszer nagyobb ország 162 milliós népességének zöme ma is a szegénységi szint alatt él: napirenden vannak az olajat, benzint szállító csővezetékek illegális megcsapolásából következő kisebb-nagyobb balesetek, katasztrófák.

Tovább


Egy másodperccel a halál előtt

Tovább


Elképesztő megmenekülések

Tovább


Ezt nézd meg, mielőtt hétvégén kirúgsz a hámból

Vigyázz, sokkoló felvételek!

Mindenkinek ajánlom, mielőtt elmegy az éjszakába bulizni, nézze meg ezt a filmet előtte. Akár minden alkalommal. Talán másképp fogsz csinálni néhány dolgot. Talán többre becsülöd az életed annál, hogy eldobd. Feltétlenül nézd végig, ha van hozzá bátorságod. Ha van hozzá erőd. Már közel 14 millióan látták. Jó néhányan biztos ennek köszönhetik az életüket.

A dramatizált dokumentumfilmet a TAC készítette. Zene R.E.M.

Csatlakozz  a közel ötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Féreg a szemében - megdöbbentő videó

Kegyetlen tél - Csak erős idegzetűeknek

Reklámok egy rémisztő jövőből

 

 Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Star Wars origami

Sokan azt hiszik, az origami nem más, mint madarak réges-régen kitalált hajtogatása újra és újra. A valóságban ez az ősi japán művészet ma is él és megújul. Mi sem bizonyítja jobban, mint néhány (eléggé őrült) Star Wars rajongó itt látható műalkotásai:

Tovább


Nem halálos fegyverek

Sokkoló, borspisztoly ragasztópisztoly, hangágyú és "meleggé" tevő-bomba. Az új nem halálos fegyverek. Amelyek nem csak a frontokon, hanem a rendészeti erőknél is megjelenhetnek. Vissza fogjuk sírni azt az időt, amikor még könnygáz, gumilövedék, és vízágyú volt.

Tovább


Ámokfutó tank

1995. május 17-én napfényes, meleg nap volt San Diegoban. Az egész rendőrség egy ámokfutó járművet üldöz: egy tankot.

Tovább


A Boliviai halálút

Annak ellenére, hogy a világ egyik legszebb táján halad végig az út, az utazók csak folyamatos halálfélelemként emlékeznek rá.

Tovább


Tudósok bizonyították a hit erejét

A derülátóbb tovább él? Kitolható a halál időpontja? Hihetetlen, de a hit sok mindenre képes. Nem egy mindent átfogó jelenséggel állunk szemben, de a balszerencse-tudat, az adott időponttal kapcsolatos fokozott 'várakozás', 'elvárás' hatással lehet a történésekre.

Tovább


Csalás vagy utolsó esély a kriogenika?

A kriogenika, a halál utáni lefagyasztás alaposan megosztja, mint a tudós társadalmat, mint az átlagembereket. Csodás lehetőség, véli az egyik oldal, egetverő csalás, vág vissza a másik. De vajon kinek van igaza? Talán mindkettőjüknek.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog