Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az eltűnt repülőgépgyár rejtélye

Néhány nap alatt eltűnt a repülőgépgyár az összes épületével együtt. Legalábbis a levegőből már nem látta senki. Parafenoménhez méltó trükk, pedig csak ügyes szakemberek közös erőfeszítése áll a háttérben.

Az eltűnés előtt:

És utána:

Tovább


Kuvaiti tanktemető

Az Öbölháború egyik legdöbbenetesebb emlékműve, amely valós képet ad a háború méreteiről. Amikor a harcok véget értek, a szövetségesek erre a központi helyre hordták össze a roncsokat. Iraki harckocsik temetője Kuvaitban, az Al Jahrah sivatag közelében.

Tovább


Hó- és jégfesztivál

A kínai Harbin városban minden évben megrendezik a Nemzetközi Jég- és hószobrászati Fesztivált. 1963-óta az idei a harmincadik.
Tovább


Százak búcsúztatták az elfelejtett, magányos háborús veteránt

Britek százainak szívéhez jutott el a felhívás, hogy ismeretlenül is megadják a végtisztességet egy 99 esztendős korában elhunyt második világháborús veteránnak, akit máskülönben senki sem kísért volna el végső útjára.

A közlemény egy lancashire-i újságban jelent meg, és arra kérte a brit hadsereg tagjait, hogy jelenjenek meg az október végén elhunyt Harold Percival temetésén.

Tovább


A világ legnagyobb szivarja

Elkelt a világ legnagyobb szivarja. Új tulajdonosa biztos nem fogja elszívni, már csak a mérete miatt sem. Olyan nagy, hogy még saját neve is van: El Gran Habano #5 El Gigante. Olyan hosszú, mint egy kisteherautó: 5,8méter (19láb), átmérője 91 centiméter (3láb). Súlya 725kg (1600font). A legfinomabb minőségű nicaraguai dohányból készült. Ebből a mennyiségből 25 000 normál méretű szivart lehetne sodorni.

A név nélküli gyűjtó 185 000 dollárt fizetett érte.

Tovább


Ilyet még nem láttál: Ingázóbusz Dubaiban

23 személyes limuzin, sirály-ajtók, és 250-es végsebesség.

Dubaiban bemutatták a holland tervezésű SuperBus-t, már ha ez a jármű még illethető ezzel a névvel. Ez a járgány közelebb áll a szuperlimuzinokhoz, mint egy hagyományos buszhoz. A tervek szerint ez lesz a következő generációs ingajárat a sivatagi országban.

Tovább


Star Wars és a 3. Birodalom

Egy poros mappában régi fényképekre bukkantunk, amelyek bizonyítják, hogy a köztársaság győzelme után szökött birodalmi alakulatok rejtőztek el, és időnként a Földön is megjelentek. Be is avatkoztak a földi eseményekbe, nem egyszer harcba szálltak valamelyik földi konfliktusban. Legaktívabb részvételük a második világháborúban volt, de korábbi ütközetekben is a gonosz mellé álltak. Bizonyítékul a megkopott fotók a titokzatos mappából.

Tovább


Az egyetlen név, ami az űrből is látszik

Egy arab sejk kilométeres betűkkel a sivatag homokjába íratta nevét. A mestermű a Google Föld képein is remekül látszik.

Tovább


Mi köze van a bélyegnek és a kártyának az Egyesült Államok születéséhez?

Azért tört ki a függetlenségi háború, mert a gyarmatlakók szerettek zsugázni.

Felejtsük el a Bostoni teadélutánról tanultak a, az csak az utolsó csepp volt a pohárban. A bajok jóval korábban kezdődtek.

Tovább


2400 év után lett vége a háborúnak

Produkál a történelem furcsa rekordokat. Vannak országok, amelyek évszázadokon keresztül gyűlölik egymást, vannak, akik testvéri szeretetben élnek. És vannak háborús felek, akik véletlenül nem békülnek ki. De sohasem késő.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog