Egy arab sejk kilométeres betűkkel a sivatag homokjába íratta nevét.  A mestermű a Google Föld képein is remekül látszik.

A Perzsa-öböl három dologról híres: Itt található a világ legnagyobb olajkészlete, itt élnek a leggazdagabb olajmilliárdosok, és ezen a környéken tudják a legnagyobb összegeket a legelképesztőbb célokra kidobni.

Mindenki szerette gyerekkorában a homokba írni a nevét. De vannak, akik ezt igazán profin csinálják. És akiknek elképesztően sok pénze van.

 Abu Dhabitól délnyugatra található az Al Futaisi-sziget. Ennek tulajdonosa a milliárdos sejk,  Hamad Bin Hamdan Al Nahyan, akinek a magánvagyonát 22,5 milliárd dollárra teszik. Hamad sejk úgy döntött, ő is a homokba írja a nevét, de úgy, hogy azt magasan szálló repülőgépről is jól el lehessen olvasni.  Beindult a projekt, és a privát szigeten a sejk nevét óriási földgépek túrták a homokba.

 A felirat körülbelül 1700 méter széles, a betűk egyenként körülbelül ötszáz méter magasak. Szélességük 250-400 méter között változik. Maga a vonalvastagság sem csekély, a betűcsatornák 50 méter szélesek.

Igen, csatornák, ugyanis a sejk úgy döntött, ne csak a homok rajzolja ki a nevét, hanem a víz is.  Ezért a betűk csatornákból állnak, amelyek, össze is vannak kötve egymással. A műholdas felvétel készülésének idején kb. 2500 méter csatorna volt hajózható.

 A földmunkák alapján valószínű, hogy a munka végeztével a teljes felirat hajózhatóvá válik, így a csatornák teljes hossza kb. 7500 méter lesz. Gondolom, a sejknek van épp elég jahtja ahhoz, hogy ne csak magányosan hajózgasson rajta.

Aki saját szemével szeretne meggyőződni a feliratról, az keresse meg a Perzsa-öböl déli partján Abu Dhabi városát. A várostól néhány kilométerre délnyugatra található a felirat.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.