Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bűnös vagy ártatlan: Bruno Richard Hauptmann

New Jersey államban, annak Trenton szövetségi börtönének siralomházában hetvennégy évvel ezelőtt, 1936. április 3-án villamosszéken kivégezték Bruno Richard Hauptmannt, akit a világhírű óceánrepülő, Charles Lindbergh kisfiának elrablásában és meggyilkolásában talált bűnösnek az esküdtszék. De valóban bűnös volt?

Tovább


Hit és epilepszia

Néhány tudós megpróbált biológiai magyarázatot keresni a vallásos élmény létrejöttére. És lehet, hogy talált.

Tovább


A kerámiakés

Az acélnál is keményebb, nem rozsdásodik és az éle gyakorlatilag soha sem tompul. Nem vezeti az áramot és nem mágnesezhető. Csak egyetlen keményebb anyag létezik nála: a gyémánt. A konyha örök darabja: a kerámiakés.

Tovább


Élő sárkányt és unikornist otthonra

Számtalan, a nem túl távoli jövőben játszódó filmben bukkan fel a háttérben valamilyen különleges állat: 20 centi magas elefánt, Barbie-méretű élő lovacska, szobai akváriumban úszkáló bálna. De még vadabb tervek is vannak…

Tovább


Mi legyen az autóroncsokkal?

Nincs nyomasztóbb látvány a roncsautó-telepeknél. Óriási nyersanyag pazarlás, a környezeti károkról nem is beszélve. Az autóipar mérnökeinek már évek óta dolgoznak azon, hogy ez az áldatlan állapot megszűnjön. Csempézett autóbontók? Lebomló alkatrészek? Talán egy szebb és tisztább jövő.

Tovább


Sztárok a kutyák megmentéséért

Amber a kutyám sztár lett. Kis Ramónával, a Barátok közt Zsófijával szerepel egy képen egy gyönyörű naptárban. A tovvábbi oldalakon is tucatnyi kutya és tucatnyi sztár: színészek, énekesek, riporterek. Két dolog köti őket össze: rajongás a német juhász kutyákért, és a Német juhász fajtamentés alapítvány. Egy elegáns ajándék, egy nemes cél érdekében. De miért is került ide az én kutyám?

Tovább


A nagyvárosi vagányság: YikeBike

Egy magával ragadó elektromos járgány, amely kicsit olyan, mint a velocipéd, talán a világ egyetlen kétkerekű monociklije, és új értelmet nyer a kormányülés is. Bár senkit nem ültethetünk magunk elé, de vígan robognánk vele a pesti flaszteren. Ime a YikeBike!

Tovább


Lebegő ágy

A lebegés az egyik legizgalmasabb élmény az ember életében. A súlytalanság tökéletessége, a madarak szabadságának elérhetősége régi vágya az embernek. Ezt az álmot próbálták megvalósítani, jóval prózaibb módon. A belgiumi Millionaire Fair kiállítás sztárja a lebegő ágy volt.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog