Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Dolgozni csak pontosan, szépen

Vagy úgy, ahogy sikerül. Csak gyorsan kész legyen.

az isten állatkertje munka rossz hanyag

Tovább


Egymillió labdában úszni

A washingtoni National Building Museum minden évben befogad valamilyen szórakoztató és interaktív installációt. Idén a Snakitecture nevű cég "strandja" kapott bebocsátást a falak közé. A műanyag strandon 1 000 000, újrafelhasznált műanyagból készült labdával töltötték fel a hatalmas termet. Szeptember 7-ig bárki kipróbálhatja a lubickolást a fehér tengerben.

Tovább


Mocskos arany

Nem rabszolgák, de ha nincs más munka.

Tovább


12 extrém gitár

Nem csak fából lehet csinálni.

Ez egy üveg-gitár:

Tovább


A falábú manöken legendája

Fogyatékosan is a csúcsra törhetsz, biztatnak a történet megosztói. Vajon igaz?

Tovább


Hallottál már a noceboról?

A placebo meggyógyíthat, de a nocebo akár meg is ölhet.

Sokan hallottak már a placebo hatásról, azt orvostudomány bebizonyította létezését. De sokkal kevesebben tudják, van egy ellenpárja, a nocebo, amikor egy-egy beteg halálát vagy majdnem-halálát nem valós baj, hanem csak képzelt betegség, téves orvosi diagnózis vagy átok okozta.

Ismert egy eset a '80-as évekből. Egy babonás férfira woodoo átkot mondtak, s abban a hitben, hogy belsejében egy gyík rakott tojásokat, melyek kikelve belső szerveit fogyasztják, életveszélyes állapotban került kórházba. Semmi sem használt, végül az egyik orvosnak támadt egy ötlete. Hánytatót adtak neki, "kihányatták vele" az utolsó gyíkot is, hirtelen meggyógyult. De ne higgyük azt, hogy ez csak a primitív babonákra igaz.

Tovább


Az űrbányászok menthetik meg a Földet

Az SF történetekben és filmekben rendszeresen felbukkannak űrbányák, egész aszteroidák feldolgozása. A téma abszolút érthető, hiszen a gazdaság egyik alapja a nyersanyag kitermelés. Az egyik alapvető ok, ami miatt a bolygónkon kívül kell terjeszkednünk, az pont a csökkenő nyersanyag készletek. A nemrégiben megalakul Planetary Resources nevű amerikai cég úgy döntött, megindul ezen a költséges úton. És mellékesen lehet, hogy egyszer megmentik a Földet.

Tovább


Aranybánya a nyomor földjén

Szudán legszegényebbjeinek egyetlen reménye az arany, amelyet illegális bányákban két kezükkel kaparnak ki a földből .

Szudán Afrika egyik legszerencsétlenebb vidéke. Afrika harmadik legnagyobb országa évek óta a szétesés határán áll, az olajban gazdag Dél-Szudán 2011-ben elszakadt az országtól. Évek óta küzd a polgárháborúval, az éhínséggel, a szegénységgel, a szárazsággal, az elsivatagosodással.

Tovább


Csodaszép bánya

Ezek a gyönyörű falak egy sóbányában találhatóak. A területen évmilliókkal ezelőtt tenger hullámzott, és a só és üledékrétegek ilyen különleges mintázatokat hoztak létre. A fejtőgépek marásnyomai helyenként rá is erősítenek a szinte misztikus hatásra.

Tovább


A világ legnagyobb vízkereke

Ez a lenyűgöző műszaki csoda 150 éves, és még ma is működik.

Isle of Man, kis sziget az Ír-tengeren Nagy-Britannia és Írország közözz. itt található Laxey városka.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog