Szudán legszegényebbjeinek egyetlen reménye az arany, amelyet illegális bányákban két kezükkel kaparnak ki a földből .

Szudán Afrika egyik legszerencsétlenebb vidéke. Afrika harmadik legnagyobb országa évek óta a szétesés határán áll, az olajban gazdag Dél-Szudán 2011-ben elszakadt az országtól. Évek óta küzd a polgárháborúval, az éhínséggel, a szegénységgel, a szárazsággal, az elsivatagosodással.

A szudáni kormány szerint az elmúlt években, óta félmillióan csatlakoztak az országszerte kitört aranylázhoz, amely tavaly becslések szerint 2,5 milliárd dolláros exportbevételt hozott a hatalmas kelet-afrikai országnak. A bányászok elképesztő körülmények között dolgoznak. Gyakoriak a balesetek, a támadások. Az aranybányászat a lelőhelyekért folyó fegyveres harcok miatt is veszélyes ebben a nyugat-dárfúri térségben. Havonta 50-100 ember hal meg az aranybányák birtoklása miatti összecsapásokban. Tavaly több mint hatvan munkás vesztette életét abban a bányaomlásban, amely egy dárfúri illegális aranybányában történt.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Finn tűzhely

Napi videó:   Szamuráj Braziliában

Napi fotó:  Fő a lazaság

Macskaőrség:   A talpraesés fizikája

(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...