Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kozmikus szeszfőzde

Ha az egész univerzum él, akkor erősen pityókás lehet, mert a csillagközi térben rengeteg alkoholra bukkantak a csillagászok.

A csillagközi felhők sokféle dologból állhatnak, porból, gázokból, szervetlen és szerves vegyületekből. Némelyik ezerszer akkora, mint a naprendszerünk. Szilárd és sűrű magjuk olyan komplex molekulák kialakulását teszi lehetővé, amelyek jól ismertek az élő környezetben. Az egyik legfurcsább csillagközi felhő, amit a csillagászok találtak, etil-alkoholból áll, vagyis az általunk is jól ismert, és lelkesen ivott alkoholból. Kicsit olyan a hely, mint egy csillagközi sörfőzde.

Tovább


Norvég csodák: A troll nyelve

Norvégia legszebb természeti kincsei a hajdani jégkorszaki gleccsereknek köszönhetőek. Évezredek alatt óriási, több száz méter mély, szinte függőleges falú árkokat vájtak a sziklába. Egy ilyen hajdani gleccser medrében alakult ki a Ringedalsvatnet-tó, amelynek leghíresebb látványossága a troll nyelve.

Tovább


Futurisztikus organikus faház

Ez a ház azon ritka alkotások egyike, amikor a jó izlés találkozott a szép környezettel, a lehetőséggel, és egy kiváló tervezővel. A házat a neves építész, Robert Harvey Oshatz álmodta meg az erdő közepére.

Tovább


Gigaburger

A szombati kellemes meleg egy kis kerti sütögetésre inspirált. De valami, látványosat, valami szokatlant akartam készíteni. Így jött az ötlet, hogy készítek egy óriási sajtburgert, egy gigaburgert, amely alatt recseg az asztal. Így készül a Gigaburger:

Tovább


A Machu Picchu titokzatos óriása

Tegnap hívták fel a figyelmemet a titokzatos perui óriásra. A Machu Picchu lélegzetállító romjai felett nyugvó óriás képe meglepett.

Tovább


Az őrült török fagylaltos - frissítve

Mindenki ismer olyan embereket, akik a lélekölő unalmas munkájukat saját produkcióval dobják fel. Ilyenek például a vicceket mesélő buszsofőr, az éneklő troli-vezető, a táncoló forgalomirányító rendőr. Ezek a török fagylaltosok elképesztő, már csaknem cirkuszi ügyességű játékkal szórakoztatják vásárlóikat, és az utca járókelőit. Nem csak otthon, hanem a világon sokfelé. Hűsítő szórakozás a nyári melegben.

Tovább


Egy igazi kőház

Az az igazi kőház, amelynek a két oldala két gigászi "kavics".


Tovább


Badain Jaran csodája

Badain Jaran mongol eredetű, jelentése: "titokzatos tavak". A világ egyik legszárazabb sivataga, mégis tavak tucatjai rejtőznek benne.

Tovább


Filmjelenetek - Egy kicsit másképp

Sokan vannak, akik a filmekben elkövetett bakikra vadásznak, és lelkesen gyűjtik azokat. Ügyes kezű photoshop zsokék azonban maguk hoznak létre ilyen képeket. Észreveszik a jelenetben rejlő humoros lehetőséget, és a tisztelet legkisebb jele nélkül kifigurázzák azt.

Tovább


A jövő építészete

Napjaink építészei szinte elképzelhetetlen szabadságot kaptak, hála a tudományos ismeretek fejlődésének, és a szinte naponta felbukkanó újabb és újabb alapanyagoknak. Olyan épületeket álmodhatnak meg, amelyek látszólag ellentmondanak a fizikának, és fittyet hánynak a gravitációnak. Az egyenes vonalakt eltörli az organikus építészet.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog