Norvégia legszebb természeti kincsei a hajdani jégkorszaki gleccsereknek köszönhetőek. Évezredek alatt óriási, több száz méter mély, szinte függőleges falú árkokat vájtak a sziklába. Egy ilyen hajdani gleccser medrében alakult ki a Ringedalsvatnet-tó, amelynek leghíresebb látványossága a troll nyelve.

A troll nyelve egy hatalmas szikla, amely vízszintesen nyúlik ki a tóba vezető szűk völgyek egyike fölé.  A különlegességét az adja, hogy a szikla a vízfelszín felett hétszáz méteres magasságban található, és mintegy húsz méter hosszan nyúlik ki a semmibe.  

 Bár a szikla teljesen biztonságos, mégis komoly szellemi kihívást kelt a tátongó mélység. A turisták mégis szívesen fényképezik le magukat a sziklanyelv végén.

 Ringedalsvatnet-tó Norvégia Dél-nyugati sarkában, mintegy 230 kilométerre nyugatra fekszik Oslótól. Akik fel akarják keresni a helyet, azoknak el kell utazniuk Oddáig, és onnan tovább Tyssedalig. Innen már csak gyalogosan közelíthető meg a troll nyelve. ltt a piros "T" jelű turista útvonalon közelíthető meg.

Az oda-vissza út tempósan körülbelül tíz óra alatt teljesíthető, az igénybevétel komoly, mert 900 méteres szintkülönbséget kell legyőzni.  Korábban egy siklóval fel lehetett menni a hegy tetejére, de ezt már nem használhatják a kirándulók.  Ma már csak turistaösvény maradt.

 

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

turista útvonalon közelíthető meg.