A szombati kellemes meleg egy kis kerti sütögetésre inspirált. De valami, látványosat, valami szokatlant akartam készíteni. Így jött az ötlet, hogy készítek egy óriási sajtburgert, egy gigaburgert, amely alatt recseg az asztal. Így készül a Gigaburger:
Először is tésztát gyúrtam, kinyújtotta, meghintettem szezámmaggal és lenmaggal, és egy pizzatálcán kelni félreraktam.
A kelésre váró óriás hamburger zsemle
A borjúcombot ledaráltam, sóztam, borsoztam, egy fej darát hagymát kevertem hozzá. Összegyúrtam, és egy két centi vastag húspogácsát csináltam belőle.
A kistányér méretű két centiméter vastag húspogácsa
Miközben a grillsütőben elkészült a parázs, közben kisült a zsemle.
A kisült zsemle
Akkor jöjjön a tökéletes Gigaburger összerakása:
Kettévágjuk
Egy kiadós adag ketchup
Egy fej hagyma apróra kockázva
A húspogácsa a faszénparázs felett
Itt már olvad rajta pár szelet sajt
A hús becsúszik a gigazsemlébe
Ne sajnáljuk belőle a friss uborkakarikákat (Frissen szedett az igazi)
A tetejét halványan megkenjük mustárral
Sok-sok paradicsom (lehetőleg ez is frissen szedve)
Az elkészült Gigaburger. Mellette egy gyufásdoboz.
Tálalva
A kihívás előtt
Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Két őrült szénszálas csellókkal
Napi szubjektív: Hogyan éld túl a cápatámadást
Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)