A szombati kellemes meleg egy kis kerti sütögetésre inspirált. De valami, látványosat, valami szokatlant akartam készíteni. Így jött az ötlet, hogy készítek egy óriási sajtburgert, egy gigaburgert, amely alatt recseg az asztal. Így készül a Gigaburger:

Először is tésztát gyúrtam, kinyújtotta, meghintettem szezámmaggal és lenmaggal, és egy pizzatálcán kelni félreraktam.

A kelésre váró óriás hamburger zsemle

 

A borjúcombot ledaráltam, sóztam, borsoztam, egy fej darát hagymát kevertem hozzá. Összegyúrtam, és egy két centi vastag húspogácsát csináltam belőle.

A kistányér méretű két centiméter vastag húspogácsa

 

Miközben a grillsütőben elkészült a parázs, közben kisült a zsemle.

A kisült zsemle

 

Akkor jöjjön a tökéletes Gigaburger összerakása:

Kettévágjuk

 

Egy kiadós adag ketchup

 

Egy fej hagyma apróra kockázva

 

A húspogácsa a faszénparázs felett

 

Itt már olvad rajta pár szelet sajt

 

A hús becsúszik a gigazsemlébe

 

Ne sajnáljuk belőle a friss uborkakarikákat (Frissen szedett az igazi)

 

A tetejét halványan megkenjük mustárral

 

Sok-sok paradicsom (lehetőleg ez is frissen szedve)

 

Az elkészült Gigaburger. Mellette egy gyufásdoboz.

 

Tálalva

 

A kihívás előtt

 

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.