Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A föld kincsei: az oregoni Kráter-tó

7700 éve egy vulkán beroskadt kráterében Amerika egyik legszebb tava alakult ki.

Oregon állam bővelkedik természeti szépségekben. A Wilamette alföldtől keletre a Cascade-hegység csúcsai emelkednek. A hegyláncolatnak meglehetősen egyenetlen felszíne van. A hegyvidék legmagasabb csúcsai 3000 méternél is magasabbak. A hegycsúcsok között sok tavat találhatunk, többek között a Kráter-tavat a Mazama-hegyen.

Tovább


A ceruza varázslói

Bármilyen hihetetlen ezek nem fényképek, hanem ceruzarajzok. Sajnos nem sikerült kiderítenem, ki a művész, de egyszerűen elképesztő, hogy valaki ennyire fotorealisztikusan rajzoljon. Manapság ilyen képeket általában photoshoppal állítanak elő. Ezért is unikum ez a sorozat.

Folytatás a tovább után.

Tovább


A zuhanás művészete

Elképesztő felvételek repülésről zuhanásró, Photoshop trükkök nélkül.

A kínai művész, Li Wei meglepő fotókkal döbbenti meg a nézőt: repülő emberek, zuhanó alakok, földbe fúródó testek. Munkája keveréke a művészi teljesítménynek és a fényképezésnek, amely bemutatja a veszélyes valóságot. Az illúzió létrehozásához Li Wei nem használ számítógépes trükköket. A varázslatot olyan kellékek segítségével teremti meg, mint a tükör, fémdrótok, állványok és természetesen a kínai akrobatika.

Tovább


Kalózhajó a gyerekszobában

Egy hat éves Minnesotai fiú a legszerencsésebb gyereknek érezheti magát széles határban. Steve Kuhl, a neves dizájner egy lebegő kalózhajót készített a nagy belmagasságú szobájába, csúszdával, börtöncellával, kötélhíddal.

Kalózhajó a levegőben

Tovább


Bolyongás a legnagyobb kukorica-labirintusban

Öt hektáron 5 kilométer útvonal, és kétméteres kukorica vár Kiszombor határában.

A labirintus a levegőből

Tovább


Építs magadnak hobbit házat!

Egy walesi családnak már sikerült, és egy domboldalban élik világukat.

Walesben egy fiú, bizonyos Simon Dale sokmillió kortársához hasonlóan rajongott a Gyűrűk ura világáért, különösen a hobbitok nőttek a szívéhez. Arról álmodozott, hogy egyszer majd ő is ilyen föld alatti házban fog élni.

Tovább


A világ legmagasabb vízesése

A víz ezer méter magasról, egy fennsíkról, több ágban zúdul alá. Ez az Angel-vízesés.

Ha igazán nagy vízesésekre gondolunk, mindenkinek a Niagara vagy a Viktória vízesés jut az eszébe. De a legmagasabb vízesésért egészen Venezueláig kell utazni. Venezuela keleti részén, Bolivar államnak a Gran Sabana régiójában lévő Canaima nemzeti parkjában található.

Tovább


A világ legnagyobb úszómedencéje

Egy kilométer hosszú, a tengerparton fekszik, és hasonlít a Balatonra.

Tovább


AZ őrült norvég artista

Lehet épeszű egy ember, aki egy 1000 méteres szakadék eremén egyensúlyozik?

A troll nyelvén

Tovább


Kutyák nyírás előtt és után

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog