Az az igazi kőház, amelynek a két oldala két gigászi "kavics".


 A kirándulók erre a gyönyörű házra Észak-Portugáliai Fafe közelében. A hatalmas kövek ékes bizonyítékai annak, hogy a jégkorszakban a gleccserek idáig is elértek. Ugyanis ezeket a hatalmas hordalékköveket a jég szállította és rakta le ezen a helyen.

A Casa do Penedo, vagyis a "Kőház" négy nagy szikla között épül, amely egy hegyoldalon található. A ház 1974-ben épült, a sziklák közötti részt terméskővel felfalazták és tetőt raktak rá.

A túristák csak az utóbbi években fedezték fel a „Flintstone-házat”. Az érdeklődés már akkora lett, hogy a jelenlegi tulajdonos, Vitor Rodriguesnek ki kellett költöznie. Sajnos az utóbbi évek vandalizmusa és rablási kísérletei miatt már rács golyóálló üveg és acélajtó rontja az összképet.

A házban természetesen nincs se áram, se folyóvíz, de a pici lakótérben minden eukaliptuszfából készült, és kint egy medence is található. Sajnos az utóbbi években a ház természetes báját elcsúfítja a közelében felépített szélturbinák.

 

Ennél jobb képek sajnos nincsenek a belső teréről:

A képek egy hiradó részletből származnak, amely itt megnézhető.

 

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.