Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Aranyautó

Ha nem elég, hogy eszméletlenül gazdag vagy, de szeretnéd, ha ezt mindenki tudná rólad, és mindehhez elég kivagyi és magamutogató vagy, akkor ezek az autók neked készültek. Top 10 arany, vagy aranyozott karosszériájú autó.

Tovább


Nagy elmék baklövései

Időnként a tudomány megbecsült képviselőin is úrrá lesz a nagyság átka, és legnagyobb ellenségük saját tévedhetetlenségükbe vetett hitük lesz. Ex cathedra tesznek olyan kijelentéseket, amelyekért később nevetségessé válnak. Íme néhány bizonyíték arra, hogy miért is kellene néha egy kis önmérsékletet gyakorolni. Az alábbi kis esetek "elkövetői" a tudósok elitjei: a Francia Tudományos Akadémiának tagjai voltak. Mindannyian a mai napig megbecsült tudósok, de botlásukat feljegyezte a tudománytörténet.

Tovább


2053 atomrobbanás

2 atombomba és 2051 kísérlet: összesen 2053 nukleáris robbanást hajtottak végre 1945 és 1998 között. Elképesztő szám, az emberiség ostobaságának legnagyobb bizonyítéka. Isao Hashimoto grafikusművész különleges emlékművet állított a tragikus eseménysorozatnak: egy videofilmben megemlékezik az összes robbanásról.

Gyorsítva végignézhetjük ötven év minden egyes kísérletét. Minden egyes robbanást egy villanás és egy pittyenés jelez. A villanás mérete arányos a robbanás nagyságával. Ahogy végigszáguldunk a történelmen láthatjuk, ahogy újabb és újabb atomhatalmak jelennek meg: villanások, pittyenések, miközben az országok mellett pörög a számláló.

A felgyorsított, ötperces változat:

Tovább


A múlt bűnei: A Sztálin Fehér-tengeri Csatorna

225 km csatorna, 20 hónap megfeszített munka, és több ezer halott a semmiért.

Tovább


A 10 legjobb "Óóóó, a francba..." pillanat

Tovább


Csak egy méter és eltűnik egy ország

Ha egyetlen méterrel emelkedik a világtengerek szintje, százmilliók élete kerülhet veszélybe.

Tovább


Torta geekeknek

Napjainkban egyre többen vállalkoznak arra, hogy valamilyen jeles nap alkalmából különleges, személyre szóló tortát adjanak. Sok cukrász vállalkozik már egyedi torták elkészítésére is, de a legjobb ötleteket gyakran maguk az ötletgazdák készítik el. És egy geeknek valódi geektorta jár.

Tovább


Csokibirkózás

Sokan vagyunk, akik már megcsömörlöttünk a csoki-nyulaktól és a csoki-tojásoktól, és az ünnepek után komoly készletek halmozódtak fel a lakásban (netalán még néhány kóbor csoki-mikulás is akad). Mit lehet tenni a fogyasztói társadalom e ránk maradt csökevényével? Például felhasználhatjuk csokibirkózásra.

Tovább


Nyaralás után rémálom

Ha nem ismerjük a törvényeket a nyaralás könnyen rémálommá válhat. Letartóztatás, börtön , hatalmas költségek. És az emberi megaláztatás.

Tovább


Így megy tönkre a cég egy délután alatt

Hogy a fenti cím igazságát megalapozzam, nem kell különleges összeesküvésre gyanakodni, sem extra körülményekre. Első hallásra nehéz elhinni, de egy cég csődbe juthat egyetlen házkutatás után. Az ok: a házkutatási szabályozásának érzéketlensége, és a hibás adatmentési gyakorlat. Mindehhez nem kell bűnösnek lennünk sem.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog