Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Furcsa vagy őrült szobrok

Némelyik szobor esetén kíváncsi lennék az alkotó lelkivilágára. Arról nem is beszélve, hogy ezeket vajon kik rendelték meg, és kik engedélyezték?

Tovább


Műemlékek LEGO-ból

Tovább


Különleges röntgenfelvételek

Nick Veasey brit fotós a reklám és ipari formatervezés területén dolgozott, amíg egy televíziós show fel nem kérte, hogy készítsen röntgenfotót egy coca-colás dobozról. Veasey beleszeretett ezekbe a különös hangulatú képekbe, és szerzett egy régi röntgengépet, hogy azzal készítsen felvételeket. Készített már képeket virágokról, rovarokról, hangszerekről, gépekről, és mindenről, ami a keze ügyébe került. Művei népszerűek lettek, azóta már egyre nagyobb röntgengépeket vásárolt, és hatalmas gépekről is készít felvételeket. Meglepő, hogy a számunkra ismert tárgyak milyen új dimenziót kapnak, ha a belsejüket is megismerjük.

Tovább


Tiszta elmebaj: Saddam arany fegyverei

Az iraki diktátor, Szaddám Husszein bukása után derült fény arra, hogy milyen elképesztő luxusban élt. Palotáiban mindenből csak a legjobb és legdrágább lehetett. Mindezek ellenére is meglepő privát fegyvergyűjteménye, amelyek aranyozott és ezüstözött fegyverekből állt. A kollekcióban vannak régi és újabb fegyverek, az AK-47-től az általa oly gyűlölt Izrael Desert Eagle pisztolyáig. A legelképesztőbb talán egy aranyozott páncéltörő gránát. Elmebaj felső fokon.

Tovább


Amikor a betűk képekké válnak

Egyetlen szó egy ügyes vizuális megoldással, a betűk életre kelnek, és képet alkotnak. Bár a szavak angolul vannak, a fordítás csak elrontaná a hatást. A legtöbb szó ismerős lehet, ha mégsem, akkor a képből felismerhető a jelentése.

Tovább


A kilenc legnagyobb ország hegyek nélkül

Számunkra valahogy természetesnek tűnik, hogy az országokban vannak síkságok, dombok, és hegyek. De akad néhány ország, ahol egyáltalán nincsenek hegyek. Ezekre a helyekre nem érdemes túrázni menni, mert a helyi lakosok is külföldre mennek, ha hegyek közé vágynak. De más szépségek pótolhatják a hegyek hiányát. Íme a kilenc legnagyobb ország, ahol nem találsz hegyeket.

9. Gambia

Területe: 11.295 km2

Legmagasabb pont: Vörös szikla (53 m)

Tovább


Mi a fontosabb: a mennybe jutás, vagy a pokol elkerülése

Ha hiszel a túlvilágban, számodra melyik a fontosabb: a mennybe jutni, vagy elkerülni a poklot? Elsőre furcsa lehet a kérdés, de ez a kérdés is hasonló az "ez a pohár félig tele/félig üres" problémához. Számodra melyik a meghatározó: a jutalom elnyerése vagy a büntetés elkerülése. Melyik érzés motivál téged jobban?

Egy amerikai tanulmány próbált választ találni a kérdésre. Az Oregon Egyetem kutatói 69 ország 26 évnyi bűnözési és vallási adatait elemezték 143 ezer emberre kiterjedőn. A vizsgálat megállapította, hogy félelem a pokolra jutástól jobban visszatart a bűnözéstől, mint a mennybeli remény.

Tovább


Az igazság úgysem derül ki

Olvasom a hírt, hogy a BKV buszsofőrt, aki rendszeresen viccekkel, dalokkal és hangfelvételekkel szórakoztatta az utasokat, elbocsátotta a cég. Természetesen rögtön beindult a kommentelés, hogy hú, a gonosz, rosszindulatú, és ostoba cég már megint mit művelt. Vagyis megint a BKV-val szembeni - egyébként teljesen jogos - indulatok szabadultak el. Az teljesen mellékessé vált, hogy mi az elbocsátás oka/indoka.

Egyszer már elbocsátották azon a jogcímen, hogy engedély nélkül, a BKV belső szabályait megsértve nyilatkozott az ATV-nek. Akkor a BKK vezetője a buszvezetőt védelmébe vette, kifejezte, hogy számít a munkájára és arra kérte a BKV-t, hogy hívja fel a járművezetőt a szabályok betartására.

Tovább


Ostoba állatok, avagy vigyázz, hova dugod a fejed

Tovább


Zen iroda

Lehet, hogy itt eléred a mennyei békét, de hol fogsz dolgozni, és mit szól majd hozzá a főnököd?

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog