Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A nagy papírrepülő-átverés

Különleges felvételre hívták fel a figyelmemet, több helyről is megkaptam egy linket. Különleges és meglepő fizikai jelenséget mutat be. Két ventillátort kell egymással szembe fordítani, és a két ellentétes légáram között egy papírrepülő érdekesen viselkedik:

Zseniális ötletnek tűnik, de csak átverés. Ez egy rövid nyomozás után kiderült. Egy klasszikus bűvésztrükk ügyes alkalmazása. A megoldás pofon egyszerű:

Tovább


A legdilisebb nevű amerikai települések

Az amerikai kontinens felfedezése után özönleni kezdtek Európából a menekültek, szerencsevadászok, vagy csak egyszerűen a jobb életre vágyók. Amikor megalapították új településeiket, sokszor nem túl sok fantáziáról tettek tanúbizonyságot. Az teljesen érthető, hogy nosztalgiából az óhazai városok bukkannak fel lépten-nyomon: Új-Amszterdam, Párizs, London. Még Budapest is van Georgia államban, de mivel csak hét épületből áll a település, a térképeken gyakran nem is jelzik. De mi lehet az oka annak, hogy teljesen elvadult neveket adtak egy településnek, hogy utána rajtuk nevessen, aki csak arra jár. A legelfuseráltabb amerikai települések. (Ha valahol nem pontos a fordítás, örömmel várom a helyesbítést.)

Cumming (Élvezés), Georgia

Tovább


10 ház, amely dacol a gravitációval

Wozoco Apartmanház, Amsterdam-Osdorp, Hollandia

Tovább


Elképesztő jégbarlangok

Ebben a rekkenő hőségben talán egy kis felüdülést nyújthat, ha bepillantunk a világ legszebb jégbarlangjaiba, vagy a gleccserek hasdékaiba. Nepál, Ausztria, Antarktisz, Argentina: A világ jéghideg csodái.

Tovább


A tíz legfontosabb kérdés

A brit Eden nevű tévé júliusban tudományos műsorhónapot tart, és ennek alkalmából kérdezte meg nézőit az élet "nagy kérdéseiről". Ennek alapján állított össze egy toplistát. A felmérés szerint a brit felnőttek háromnegyedét érdekli a tudomány, és ugyanekkora azok hányada, akik szeretnék, ha tájékozottabbak lennének.

A tíz legfontosabb kérdés a nézők véleménye alapján:

Tovább


Macskakerék őrült gazdiknak

Tunya macska elhízik, fellép a Gerfield-szindróma. Mozgatni kell a drága kedvencet, de sok helyen nem lehet kiengedni a macskát. Mi ilyenkor a teendő? A macskakerék! A mókuskerék macsakméretű változata. Barkácsoló gazdiknak kötelező feladat.

Tovább


Grimaszok a szülőszobában

Ki mondta, hogy minden újszülött egyforma...

Tovább


30 éve ilyen házat akarok

Minden gyerek úgy kezdi, hogy egy ilyen házban szeretne élni. Akinek szíve van hozzá, az sosem növi ki ezt az álmát. Az igazi bátor emberek meg is építik maguknak. Igazi mesebeli házak a Föld minden tájáról.

Tovább


Nyugtató édesszájúaknak

A csokoládéillat különleges hatást gyakorol agyunkra: amellett, hogy "megőrjíti" a csokoládé élvezetére gondoló szimatolót, egy, egyelőre még magyarázatra váró kémiai mechanizmuson keresztül jelentősen meg is nyugtatja. Egyetlen egyéb illat sem ilyen jelentős feszültségoldó hatású. A London's Middlesex University kutatói által végzett kísérletben 20 személlyel különböző illatokat szagoltattak: ezek között természetes és mesterséges szagok egyaránt voltak. A kísérletei személyeket különleges körülmények közé, teljesen illatmentes szobákba ültették, szemüket, fülüket lefedték, hogy agyuk teljes egészében az illathatásra "összpontosíthasson".

Tovább


Jönnek a szuper-trafipaxok

Egyszerre 4 forgalmi sáv és 22 gépjármű megfigyelésére képes az autósok rémálma.

A számítógépek műveleti sebességének növekedése, a grafikai feldolgozás tökélesedése nem csak a játékokban és a mozikban hozott áttörést. Ugyanis ugyanezekre a képességekre van szükség a radaros sebességmérő eszközöknél. Jönnek a szuper-traffipaxok.

Az automata sebességellenőrző készülékek jövője a multifunkcionális felhasználás irányába mutat. Ez azt jelenti, hogy a forgalom-felügyeleti technikai eszközök már nem csak a gyorshajtásra figyelnek és nem csak egy autót követ egyszerre. Egyidejűleg több szabályszegés felderítésére és rögzítésére válnak alkalmassá. Erre jó példa a Svájcban, Bern központjában 2010. óta működő készülék, mely a sebességmérők legújabb generációjának számít.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog