A Machu Picchu titokzatos óriása

Tegnap hívták fel a figyelmemet a titokzatos perui óriásra. A Machu Picchu lélegzetállító romjai felett nyugvó óriás képe meglepett.

Tovább


Az őrült török fagylaltos - frissítve

Mindenki ismer olyan embereket, akik a lélekölő unalmas munkájukat saját produkcióval dobják fel. Ilyenek például a vicceket mesélő buszsofőr, az éneklő troli-vezető, a táncoló forgalomirányító rendőr. Ezek a török fagylaltosok elképesztő, már csaknem cirkuszi ügyességű játékkal szórakoztatják vásárlóikat, és az utca járókelőit. Nem csak otthon, hanem a világon sokfelé. Hűsítő szórakozás a nyári melegben.

Tovább


Egy igazi kőház

Az az igazi kőház, amelynek a két oldala két gigászi "kavics".


Tovább


Badain Jaran csodája

Badain Jaran mongol eredetű, jelentése: "titokzatos tavak". A világ egyik legszárazabb sivataga, mégis tavak tucatjai rejtőznek benne.

Tovább


Filmjelenetek - Egy kicsit másképp

Sokan vannak, akik a filmekben elkövetett bakikra vadásznak, és lelkesen gyűjtik azokat. Ügyes kezű photoshop zsokék azonban maguk hoznak létre ilyen képeket. Észreveszik a jelenetben rejlő humoros lehetőséget, és a tisztelet legkisebb jele nélkül kifigurázzák azt.

Tovább


Amikor az értelem megbicsaklik

Lehet bármilyen zseniális tudós valaki, mindig vannak pillanatok, amikor az értelem megbicsaklik, és a zsenialitás porba hull. Nagy gondolkodók csúnya tévedései:

"Amikor a hódot üldözik, leharapja heregolyóit, mert tudja, hogy ezekért követik"

(Leonardo Da Vinci, 1510)

 

"Az elefánt, testalkata miatt, nem tud felállni, ha egyszer eldőlt. A bennszülöttek ezért úgy vadásszák, hogy a titokban elfűrészelik a fák törzsét, amelynek fejével támaszkodik alváshoz"

(Az állatok könyve, latin lexikon, 12. század)

 

"A dohányzás szerepe a tüdőrák kialakulásában nem számottevő."

(Dr. W. C. Heuper, USA Nemzeti Rák Intézet, 1954)

 

"A maszturbáció kóros elváltozásokat okoz, és az őrültség első jele,"

(Charles Hunter Dunn, M.D., a Harvard Egyetem professzora, 1920)

 

"Ha egy nő sok borsot, mustárt és ketchupot eszik, kikapós lesz tőle."

(Dio Lewis, A.M., M.D., amerikai doktor, 1874)

 

"A Holdra nem lehet rakétával eljutni"

(Nikola Tesla, szerb származású amerikai felfedező, tudós, 1928)

 

"Mózestól tudjuk, hogy a világ hatezer évnél előbb nem létezett"

(Luther Márton, a protestáns reformáció vezetője. A föld 4,5 milliárd éves)

 

Az erekció okozói az iringó, kerti zsázsa, paszternák, articsóka, fehérrépa, aszparágusz, gyömbér, porított borban bevett makk, mogyoróhagyma, és osztriga

(Arisztotelész, görög filozófus, i.e. 400)

 

"A tetű ellen a legjobb orvosság elefánt kakival bekenni a beteg fejbőrét, és megvárni amíg rászárad"

(St. Albertus Magnus, német tudós 1250)

 

"Az emberek többsége számára a dohányzás javítja az egészséget"

(Dr. Ian G. Macdonald, 1963)

 

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


A jövő építészete

Napjaink építészei szinte elképzelhetetlen szabadságot kaptak, hála a tudományos ismeretek fejlődésének, és a szinte naponta felbukkanó újabb és újabb alapanyagoknak. Olyan épületeket álmodhatnak meg, amelyek látszólag ellentmondanak a fizikának, és fittyet hánynak a gravitációnak. Az egyenes vonalakt eltörli az organikus építészet.

Tovább


Lyuk a szájpadláson

Kevesek által ismert, hogy a kokain felszippantásának orra gyakorolt hatásai. A kokain felszívása következtében az orrban elzáródnak az erek. A hatás csökkenésével orrfolyás áll be. Idővel az orrszövet roncsolódik, később el is hal. Ez lyukak képződéséhez vezethet az orr válaszfalán (ezt nevezik kokszerorrnak). De akár elveszhet a szaglási érzék is.

Ritkább eset, de sajnos előfordul, hogy nem az orr válaszfala lyukad át, hanem a szájpadlás. Ennek hatásait elképzelhetjük. Rágás és nyelés közben az étel az orrba kerülhet, az orr váladékai a szájba folynak. Az alábbi képen egy 25 éves amerikai fiatalember szájpadlása látható, aki a lyuk miatt került kórházba. Csak erős idegzetűeknek a tovább után!

Tovább


Gabonakör helyett reklám

A világ sok táján megszaporodtak a gabonatáblákba írott óriási jelek. De ezekben semmi rejtély nincsen. Ezek a gabonatáblák repterek kifutópályái mellett találhatóak. A cégek ilyen különleges reklámmal akarják felhívni magukra a figyelmet. És a gazdák miért egyeznek bele? Nos, valószínűleg a többszörösét kapják érte, mint a gabonáért.

Tovább


Amelyik lottószámokkal nem lehet nyerni

A nyertes számok: 1,2,3,4,5. Lehet nyerni ilyen lottószámokkal? Lehet, de nem sokat.

A Valami Amerika című film azzal fejeződött be, hogy kihúzták András (Hujbert Ferenc) lottószámait, az 1-2-3-4-5 számokat. A film második része szerint az ezzel nyert százmillió forintból csinálta meg Tamás (Pindroch Csaba) a Bűnös város című filmet. De mindenkit ki kell ábrándítanom, ezekkel a számokkal nem lehet sokat nyerni.

A magyarázathoz vissza kell nyúlnom a kilencvenes évek elejéhez. A lottósorsolásokat rendező Szerencsejáték RT. (akkor talán még vállalat) különleges akciót hirdetett, az adott heti nyeretlen szelvényeket beküldők között BMW gépkocsikat sorsoltak ki. Barátommal nagy BMW mániások voltunk, és azon törtük a fejünket a lottózóban, hogy milyen számokat játszunk meg, hogy még véletlenül se húzzák ki egyiket sem. Már nem emlékszem, kinek az ötlete volt az 1,2,3,4,5 megjátszása.

Épp arról kezdtünk el filozofálgatni, hogy ezekkel a számokkal szinte biztos, hogy nem nyerünk. De ha mégis, akkor nagyot kaszálunk, mert ilyen számokkal senki sem játszik. Ekkor szólt közbe az elárusító hölgy, hogy erre ne nagyon építsünk.

Kérdő tekintetünkre folytatta. Neki legalább három olyan ügyfele van, akik heti rendszerességgel ezeket a számokat játsszák meg. És ezzel így vannak kollégái is. Csak ebben az egy lottózóba legalább egy tucatnyi olyan ember jár, aki az első öt számot játssza meg. És közel ennyien, akik az utolsó öt számot reszkírozzák.

Azóta, ha új lottózóba tévedek be, sosem mulasztom el megkérdezni, ismer-e olyanokat, aki ezeket a számokat játssza meg. Gyakorlatilag kivétel nélkül az volt a válasz, hogy igen. Vagyis az országban több százan, akár több ezren játszanak a ezekkel a számokkal. Ha véletlenül ki is húznák ezeket a számokat, ennyi részre oszlana a főnyeremény. Kiábrándítóan keveset kapna egy ember.

Az emberek szeretik a szabályos számokat. Az emberek szeretik valamilyen mintába rendezni a remélt számokat. Ezért nem érdemes se függőlegesen, se vízszintesen, se átlósan valamilyen mintát megjátszani. Ez másoknak is eszébe jutott már.

 

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog