Nyomornegyedek nemcsak a város körüli favellákra terjednek ki, elhagyott és be nem fejezett, akár 45 emeletes  toronyházakban is a szebb jövőre várnak.

Caracas Venezuela fővárosa, közigazgatási, gazdasági és kulturális központja. Lakosainak száma a külvárosokkal együtt 5,1 millió, míg a tulajdonképpeni történelmi városközpont a Libertador kerület lakossága 1,9 millió. A világ 10 legveszélyesebb városa közé tartozik, ahol 100.000 emberre évente 130 gyilkosság jut.

A Dávid-torony irodaháznak épült, de a szerkezetkész, 45 emeletes toronyházat húsz évvel ezelőtt félbehagyták. Azóta a nyomor torzójaként emelkedik a város fölé. Becslések szerint 750 szegény család költözött be az épületbe, akik ebben a furcsa, függőleges nyomornegyedben élnek.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Csoki kebab

Napi videó:   Oroszlánokkal focizni

Napi fotó:  Lebegő kuka

Macskaőrség:   Gyerekmentő macska

 (via iif)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...