Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyomor földön, vízen, levegőben

Nyomornegyedek nemcsak a város körüli favellákra terjednek ki, elhagyott és be nem fejezett, akár 45 emeletes toronyházakban is a szebb jövőre várnak.

Caracas Venezuela fővárosa, közigazgatási, gazdasági és kulturális központja. Lakosainak száma a külvárosokkal együtt 5,1 millió, míg a tulajdonképpeni történelmi városközpont a Libertador kerület lakossága 1,9 millió. A világ 10 legveszélyesebb városa közé tartozik, ahol 100.000 emberre évente 130 gyilkosság jut.

A Dávid-torony irodaháznak épült, de a szerkezetkész, 45 emeletes toronyházat húsz évvel ezelőtt félbehagyták. Azóta a nyomor torzójaként emelkedik a város fölé. Becslések szerint 750 szegény család költözött be az épületbe, akik ebben a furcsa, függőleges nyomornegyedben élnek.

Tovább


Ahol sokkal izgalmasabb a politika

Íme Venezuela új sportminisztere: Alejandra Benitez Romero. A 32 éves nő a Venezuela színeiben vívott a 2004-es, 2008-as, és 2012-es olimpián. Most ő az egyik legszexisebb politikus a világon. Talán nekünk sem ártana példát vennünk. Valószínűleg a fél ország jobban odafigyel a sport ügyére.

Tovább


Függőleges nyomortelep

Venezuela fővárosában, Caracasban városában áll a Centro Financiero Confinanzas, amit Dávid-toronyként ismernek a helybeliek. Nevét az építtetőjéről, David Brillembourgról kapta. Úgy épült, hogy ez lesz az ország harmadik legmagasabb felhőkarcolója. De sosem fejezték be, az építkezés 1994-ben leállt, amikor az országot elérte a bankválság. A ház visszaszállt a kormányra, de az nem tudott vele mit kezdeni. Az épület nem állt sokáig üresen. Önkényes lakásfoglalók szállták meg az épületet, számukat mára mintegy 2500-3500-ra teszik. Felépítették egy saját ökoszisztémát - szaniterek, villamos energia, kiskereskedelem, rekreációs központok, és az épület biztonságáról is gondoskodnak. Egy függőleges nyomortelep a XXI. században.

Tovább


A világ legmagasabb vízesése

A víz ezer méter magasról, egy fennsíkról, több ágban zúdul alá. Ez az Angel-vízesés.

Ha igazán nagy vízesésekre gondolunk, mindenkinek a Niagara vagy a Viktória vízesés jut az eszébe. De a legmagasabb vízesésért egészen Venezueláig kell utazni. Venezuela keleti részén, Bolivar államnak a Gran Sabana régiójában lévő Canaima nemzeti parkjában található.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog