Bemutatták a felbecsülhetetlen értékű leletet.

A világ érdekes Spanyolország római kincs rézpénz amfóra

 

A dél-spanyolországi Tomares településén csatornázási munkálatok közben a munkások kb. 600 kilogrammnyi római kori bronzpénzre bukkantak. A kincs 19 amforában volt elrejtve, ebből kilenc teljesen épen maradt. Mindegyik amforában több ezer pénzérmét volt elrejtve. Minden idők egyik legnagyobb leletének értéke történelmi szempontból felbecsülhetetlen. Különlegessége a leletnek, hogy ezek egy része sosem került forgalomba.

A világ érdekes Spanyolország római kincs rézpénz amfóraA világ érdekes Spanyolország római kincs rézpénz amfóraA világ érdekes Spanyolország római kincs rézpénz amfóraA világ érdekes Spanyolország római kincs rézpénz amfóraA világ érdekes Spanyolország római kincs rézpénz amfóraA világ érdekes Spanyolország római kincs rézpénz amfóraA világ érdekes Spanyolország római kincs rézpénz amfóraA világ érdekes Spanyolország római kincs rézpénz amfóraA világ érdekes Spanyolország római kincs rézpénz amfóra

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz több mint harminchatezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Csicsókás burgonya gratin
Macskaőrség:   Smoothie, az Instagram legfotogénebb macskája
Napi videó:   Jimbo és Jim
Napi fotó:  Ez a pia halálos

 (via)

A világ érdekes Spanyolország római kincs rézpénz amfóra