Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Katalán embertornyok

A hagyomány a 18. századik nyúlik vissza.A világ érdekes Spanyolország Katalónia verseny Concurs de Castells ember torony

Tovább


Cementgyárból otthon

1973-ban a spanyol építész, Ricardo Bofill megvásárolt egy régi cementgyárat Barcelonában. Évek munkájával átalakította, és lenyűgöző modern, indusztriális stílusú lakóház lett belőle. Persze ehhez szeretni kell a nyers betonfelületeket, és a nagy fémszerkezeteket. A külsejére futtatott zöld növényektől gótikus katedrálissá változott a régi gyár.A világ érdekes spanyolország Barcelona cementgyár lakás

Tovább


Madrid hóba temetve

Madridról nem a hó szokott eszünkbe jutni, hanem a mediterrán nyár. Most a spanyol városra ötven éves rekorder hóvihar csapott le. Voltak olyan időszakok, amikor leállt az autóforgalom, a tömegközlekedés, az emberek csak gyalog jutottak el a munkahelyükre. De a többség inkább élvezi a helyzetet. Síelők és snowboardosok lepték el az utcákat, hóember építés, hatalmas hócsaták, még iglut és kutyaszánt is lehetett látni.

Tovább


Mémek a jövő régészeinek

Furcsa átverést készített az egyik legnagyobb amerikai szórakoztató portál, a jövő régészeit akarják megviccelni.

Tovább


Hat mázsa római pénz

Bemutatták a felbecsülhetetlen értékű leletet.

A világ érdekes Spanyolország római kincs rézpénz amfóra

Tovább


Botanikus kert a pályaudvaron

Nem kellett a vasútnak a csarnok, botanikus kert lett belőle.

Tovább


Biopark Valencia

Egy állatkert, ahol semmi nincs az emberek és az állatok között.

Tovább


A spanyol Velence

Empuriabrava a látszat ellenére a világ egyik legnagyobb kikötője. Spanyol Velencének is becézik.

Katalóniában a Costa Braván, közvetlenül a spanyol-francia határ alatt található egy különleges város: Empuriabrava.


Nagyobb térképre váltás

Kicsit olyan, mintha Velencét New Yorkkal keresztezték volna.

Tovább


Elhagyott western világ

Elhagyott díszletváros a spagetti western fénykorából. Ezen a helyen több mint kétszáz filmet forgattak a hatvanas és hetvenes években. A korszak legnagyobb sztárjai fordultak meg itt. Itt csapott össze, a jó, a rossz és a csúf, de megfordult itt Henry Fonda és Elizabeth Taylor is. De a western kiment a divatból, a Fort Bravo Texas Hollywood Film Studio végleg bezárta kapuit. Ma már csak turisták sétálnak az utcákon.

Tovább


Legszebb építmények: segoviai római vízvezeték

Nem tudjuk, hogy ki építette, és nem tudjuk mikor. Viszont gyönyörű.

Spanyolország, Kasztília, Segovia városa


Nagyobb térképre váltás

Segovia római vízvezetéke, pontosabban vízvezetékhídja (spanyolul Acueducto de Segovia) az Ibériai-félsziget egyik legjelentősebb római kori műemléke. A kasztíliai város jelképe, amely a címerében is szerepel. 1985-től - az óvárossal együtt - a Világörökség részét képezi.

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog