Lengyelország legtitokzatosabb látványosságát egy erdő mélye rejti.

Észak-nyugat Lengyelország, Gryfino község közelében található egy furcsa erdő.


Nagyobb térképre váltás

A fenyőerdőben négyszáz fa finoman szólva is furcsán nő. Görbék.

Görbe fa sokfelé található, de ezek nagyon hasonlóan görbék.

A talaj fölött egyszerűen megtörnek és egy darabig csaknem vízszintesek, majd újra az ég felé törnek.

Annyi tudni, hogy az erdőt az 1930-as években ültették. De senki sem tudja, mitől görbültek meg.

Természetesen itt is felbukkantak a legvadabb elméletek: ufók, gravitációs anomáliák, radioaktív szennyezés, stb. De ezek is csak találgatások.

 A legvalószínűbb magyarázat, hogy a fiatal fákat valamilyen természeti vagy emberi erő megtörte. Áradásnál okozhat ilyen kár a jég, vagy éppen a II. világháborús harcok alatt is történhetett. Mások inkább tudatos beavatkozásra gyanakodnak. Például a szánok talpát készítették volna belőle, vagy éppen egy helyi asztalos szeretett volna görbe bútorokat készíteni, mint a század elején népszerű jugendstil.

A magyarázatot nehezíti, hogy a egy nagy erdőben csak egy kis területen ilyenek a fák. Ez valószínűtlenné teszi  a nagyobb természeti csapásokat, mint amilyen az áradás, a vihar, a tornádó. A mesterséges eredetre utalhat a furcsa fák kerek száma. De sajnos a helyiek közül senki sem emlékszik az eredetére.

Én elképzelhetőnek tartom az egyszerű vandálkodást, amikor néhány hhelyi suhanc azzal kérkedett az erejével, hogy tőben eltörték a fecsemetéket. Sajnos manapság is gyakran előfordul ez a parkokban.

Elméletet tengernyit lehet gyártani, de szinte lehetetlen lesz bármelyiket is bizonyítani. Így valószínűleg örökre rejtély marad.  

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Epres-túrós rakott kalács

Napi videó:   Ütődött betörő

Napi fotó:  Japán híd

(via foolishmind)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...