Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fényfestett fotók

Fénycsövekkel létrehozott misztikus képek.A világ érdekes fény fótó fénycső misztikus

Tovább


Misztikus és rejtélyes autótemető

Mint egy katasztrófa sújtotta, elfeledett autópálya. Az igazság a legenda mögött.

A világ érdekes rejtély misztikus autótemető Belgium Saint-Léger Chantillon Chatillon autó temető erdő roncs amerikai katona

Ez nem a Walking dead forgatási helyszíne. Egy különleges autótemető rejtőzik az erdőben.

A világ érdekes rejtély misztikus autótemető Belgium Saint-Léger Chantillon Chatillon autó temető erdő roncs amerikai katona

Tovább


Görbe erdő

Lengyelország legtitokzatosabb látványosságát egy erdő mélye rejti.

Észak-nyugat Lengyelország, Gryfino község közelében található egy furcsa erdő.


Nagyobb térképre váltás

A fenyőerdőben négyszáz fa finoman szólva is furcsán nő. Görbék.

Tovább


Titokzatos körök a tenger fenekén

Rejtélyes kört találtak a tenger fenekén. A nem túl mély, mindössze 25 méteres víz fenekén közel két méter átmérőjű, titokzatos mintázatú kört fedezett Fel Yoji Ookata.

Yoji Ookata japán fényképész, aki annak szentelte az egész életét, hogy feltárja a Japán-tenger titkait, 21 évesen tett búvárvizsgát, és a következő ötven évet a vízalatti fotózásnak szentelte.

Nemrégiben, amikor az ország déli felében Amami Oshima közelében merült, akkor vette észre azt a foltos valamit, amilyennel még soha nem találkozott.  A hullámzó homokban furcsán szabályos geometriai minta tűnt fel. A jelenségre nem talált magyarázatot, ezért filmesekkel újra visszatért a helyszínre.

 

Nem kell egyből ufókra gyanakodni, a csapat érdekes megoldást talált a rejtélyre. A furcsa ábra készítője egy kis gömbhal volt. A mindössze néhány centiméter hosszúságú állat úszik fáradhatatlanul éjjel-nappal, hogy létrehozza alkotását.

Gondos megfigyelés után a csapat megtalálta a körök magyarázatát is. A nőstény halak vonzódnak a hím által felépített hegyekhez és völgyekhez. Ha összejön a frigy, a nőstény a kör közepén rakja le az ikráit.

A rajzolat az óceán természetes áramlatait szabályozza, és ezzel védik a kényes utódokat. A tudósok úgy találták, a nagyobb bordákra jobban buknak a nőstények, nagyobb a párosodás esélye.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:    Könnyű őszi ebéd

Napi videó:   Minden álma valóra vált...

Napi fotó:  Átsétálnál alatta?

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

Privát mini tengeralattjáró

Piknik a tengerparton

Barlang-étterem kilátással a tengerre

(via twistedshifter)

Tovább


Rejtélyes Fa Limpopoban

Rejtélyes fa áll Mozambikban, a Limpopo Nemzeti Parkban. Az évszázados baobabfa törzsét különleges farágások díszítik: majom, pók, tigris, krokodil, és még több tucat faj. A faragások régiek, senki sem tudja ki készítette és miért.

Eddig a történet, a legenda. A csodás képek önmagukért beszélnek. A fa valóban lenyűgöző. De a történet nem igaz. Ha érdekel az igazság, a képek után megtudhatod.

Tovább


Misztikus fák

Elképesztő formai gazdagságot mutatnak a fák. Az átlagember ismer a környezetében néhány fafajt, és arról kialakul benne egy kép. De a fák csodálatos alakzatokat képesek felvenni, mintha a Gyűrűk urából, egy tündérmeséből, vagy egy rémisztő horrorból léptek volna elő. Nem kel hozzányúlni, csak megfelelően fényképezni. 17 különleges szépség a világ minden tájáról.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog