A kórházak rideg, fehér fertőtlenítőszagú épületek. Riasztóak egy kisgyerek számára.  Hét évig ezelőtt Silvio Irilli olasz festőművész úgy döntött változtat ezen. Elindította Ospedali Dipinti (Festett Kórházak) projektjét, hogy megváltoztassa az olasz kórházak imázsát. Hét év alatt sikerült radikálisan átalakítania 12 kórház különféle egységeit: a recepciótól a gyermek-, radiológiai- és rákos részlegekig.  Leggyakrabban vizi élőviláűgokat és rajzfilm karaktereket fest meg. Vagy olyan tájakat visz fel a falra, amelyek kitágítják a teret, hogy ne legyen a gyerekeknek olyan ijesztően szűk a tér.

kórház gyerek festés

 

kórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festéskórház gyerek festés

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)