Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zöldülő tornyok

Akár az ég felé törve is lehet zöldíteni a városokat. Csak akarat kell hozzá.

Tovább


Erdőváros

Kisvárosnyi embernek épülnek a fákkal borított toronyházak.A világ érdekes Kína erdő toronyház szmog

 

Stefano Boeri olasz építész zöld struktúrák építésze, nevéhez fűződik, a milánói függőleges erdő, a toronyház, amelyet kívülről fák borítanak. Szintén az ő tervei szerint épült a hasonló kialakítású Cédrus-torony. A Stefano Boeri Architetti cég most a kínai városokat uraló szmog ellen veszi fel a harcot. Bejelentették, hogy a több mint hárommillió lakosú Liuzhou városában Felépítik a Forest City nevű Zöld komplexumot.A világ érdekes Kína erdő toronyház szmog

A területen felhúzott épületeket fák és cserjék fogják borítani, 30 000 embernek kínálnak sokkal élhetőbb, egészségesebb, és szebb környezetet.A világ érdekes Kína erdő toronyház szmog

Az építés mellett a kertépítési munka is óriási. A változatosságról 100 különböző növényfaj gondoskodik.  Összesen 40 ezer fát és egymillió zöld növényt telepítenek a teraszokra.A világ érdekes Kína erdő toronyház szmog

A munka javában folyik, de a pándémia mitt késik a komplexum átadása.A világ érdekes Kína erdő toronyház szmog

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)

A világ érdekes Kína erdő toronyház szmog

Tovább


Klausztrofóbiás Hongkong

Felülről látszik igazán, mennyire szűkében vannak a helynek.A világ érdekes Hongkong hely

Tovább


A felhőkarcoló peremén

Te bírnád idegekkel?

A világ érdekes Kína üvegkilátó ösvény toronyház üveg

Tovább


Cédrus-torony

Svájcban épül az örökzöld toronyház.

Tovább


Életveszélyes extrém szelfik

A legmagasabb épületek tetején lógva. Vajon hányan érik meg a 30. születésnapjukat?

Tovább


Autópálya a házon keresztül

Osakában van egy hasonló épület, mint a mi budapesti körszállónk. Szép, magas, hengerformájú épület, de egy dologban nagyon eltér: az épületen keresztül megy egy autópálya.

5-4-21 Fukushima Fukushima-ku Osaka, Japán.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


Sibám, a sivatagi Manhattan

Egy közel-keleti város, ahol ötszáz éve már toronyházak álltak.

Arab-Félsziget dél-nyugati csücske. Itt fekszik Jemen. Sibám az ország középső részén fekszik.


Nagyobb térképre váltás

Hadramaut régió történelmi fővárosa, melyet mintegy nyolcezren laknak.

Tovább


Ahol dőlnek a toronyházak

Egy város, ahol úgy állnak a házak, ahogy a részegek dülöngélnek.

Santos, Brazilia:

Tovább


A leggazdagabb falu vett egy felhőkarcolót

Egy kínai faluban felépítettek egy 328 méter magas felhőkarcolót, amely magasabb, mint a párizsi Eiffel-torony vagy a New York-i Chrysler Building. Ráadásul egy egytonnás aranybivalyt is lehet simogatni. Egy épületben és településben a modern Kína minden ellentmondása.

A kelet-kínai Csiangszu tartomány Huahszi nevű szocialista mintafalujában 3 milliárd jüanért (102 milliárd forint) épített, 74 emeletes épület a világ 15. legmagasabb toronyháza. A felhőkarcoló csaknem 200 ezer négyzetméterrel növeli meg a rendelkezésre álló területet, az építmény kínai neve, Cengti (Zengdi, a terület megnövelése) is erre utal.

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog