Osakában van egy hasonló épület, mint a mi budapesti körszállónk. Szép, magas, hengerformájú épület, de egy dologban nagyon eltér: az épületen keresztül megy egy autópálya.

 

5-4-21 Fukushima Fukushima-ku Osaka, Japán.


Nagyobb térképre váltás

Az ezen a címen található toronyház liftjébe beszállva furcsa dolgot vehetünk észre: a negyedik emelet gombja után a nyolcadik emeleté következik. Az 5-7. emeleten nem lehet kiszállni. Ezt a három szintet a Hanshin autópálya társaság bérli. De itt nem irodák vannak, hanem egy autópálya. Egy út, amely átvág a házon, és autók tízezrei suhannak rajta végig naponta.

A ház története különleges. A telek, amelyiken az épület állt, már a XIX. század óta egy faszénfeldolgozó vállalat tulajdonában van. 1980-ban úgy döntöttek, hogy irodaházat építenek a telken. Az Osakai önkörmányzat elutasította az építési enegedélyet, mert a fejlesztési tervek szerint ezen a területen autópályát terveztek építeni, és a föld kisajátítását tervezték.

Ez természetesen nem tetszett a tulajdonosnak, hiszen számára sokkal többet ér egy irodaház, mint a telekért kapott végkielégítés. Egy öt évig tartó tárgyalássorozat vette kezdetét, amelynek eredménye lett ez az épület. A hatóságok először adtak ki „multi-level” engedélyt, amely ugyanazon a helyen, de más szinten engedélyezi, közút és épület építését.

Az autópálya nem az épület része, csupán átvezet rajta. A toronyházban egy hatalmas lyuk van, amin átvezet a felüljáró. A két építmény fizikailag nincs kapcsolatban egymással, így oldották meg, hogy az autóforgalom rezgéseit ne vegye át a ház. Emelett a szokásoshoz képest dupla zajszigetelést kapott.

 

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Űrhajóskoszt

Napi videó:   A szemetesek királya

Napi fotó:  Víz alatt, víz felett

Macskaőrség:   A macska-evolúció újabb lépcsőfoka

 

(via itt, és itt)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...