Felülről látszik igazán, mennyire szűkében vannak a helynek.A világ érdekes Hongkong hely

 

Hongkong Különleges Igazgatású Terület, röviden Hongkong a Kínai Népköztársaság két különleges igazgatású területének egyike, bár sokan egyszerűen egy városnak hiszik, valójában 263 szigetből álló városállam. Területe mindössze kétszer nagyobb, mint Budapest, de lakónak száma a nyolcmillió körül lehet. A Föld egyik legsűrűbben lakott területe. Hongkongban 1223 felhőkarcoló található, ezzel a legelső a világranglistán. A sűrűn lakottság és a magas épületek kiemelkedő száma annak tulajdonítható, hogy kevés a beépíthető terület, mivel a meredek hegyek átlagosan 1,3 km-re vannak a vízparttól.

Egy helyi mondás szerint egy hongkongi csak azért néz ki az ablakán, hogy benézzen a szomszédén. Ezt a klausztrofóbiás érzést szeretné érzékeltetni Andy Yeung fotográfus, aki különleges légifelvételein.

A világ érdekes Hongkong helyA világ érdekes Hongkong helyA világ érdekes Hongkong helyA világ érdekes Hongkong helyA világ érdekes Hongkong helyA világ érdekes Hongkong helyA világ érdekes Hongkong helyA világ érdekes Hongkong hely

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog: 

Napi videó:  

Napi fotó: 

Macskaőrség:  

(via)

A világ érdekes Hongkong hely