Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Robotizált bringaparkoló

Egy cseh kerékpár importőr egy automatizált kerékpár parkoló tornyot épített Hradec Kralove város vasútállomása mellé. Az üvegtorony hét szintjén 117 kerékpárt lehet tárolni.

A tárolás menet egyszerű. A bringát elhelyezzük a kerékpárlift ajtaja előtti sínben.

Tovább


A leggazdagabb falu vett egy felhőkarcolót

Egy kínai faluban felépítettek egy 328 méter magas felhőkarcolót, amely magasabb, mint a párizsi Eiffel-torony vagy a New York-i Chrysler Building. Ráadásul egy egytonnás aranybivalyt is lehet simogatni. Egy épületben és településben a modern Kína minden ellentmondása.

A kelet-kínai Csiangszu tartomány Huahszi nevű szocialista mintafalujában 3 milliárd jüanért (102 milliárd forint) épített, 74 emeletes épület a világ 15. legmagasabb toronyháza. A felhőkarcoló csaknem 200 ezer négyzetméterrel növeli meg a rendelkezésre álló területet, az építmény kínai neve, Cengti (Zengdi, a terület megnövelése) is erre utal.

Tovább


Függőleges nyomortelep

Venezuela fővárosában, Caracasban városában áll a Centro Financiero Confinanzas, amit Dávid-toronyként ismernek a helybeliek. Nevét az építtetőjéről, David Brillembourgról kapta. Úgy épült, hogy ez lesz az ország harmadik legmagasabb felhőkarcolója. De sosem fejezték be, az építkezés 1994-ben leállt, amikor az országot elérte a bankválság. A ház visszaszállt a kormányra, de az nem tudott vele mit kezdeni. Az épület nem állt sokáig üresen. Önkényes lakásfoglalók szállták meg az épületet, számukat mára mintegy 2500-3500-ra teszik. Felépítették egy saját ökoszisztémát - szaniterek, villamos energia, kiskereskedelem, rekreációs központok, és az épület biztonságáról is gondoskodnak. Egy függőleges nyomortelep a XXI. században.

Tovább


A jégbe fagyott világítótorony

Az extrém hideg időjárás alaposan megtudja változtatni a tájat, de akár az emberi alkotásokat is. 2010. december 16-án a sarkvidék felől viharos szél csapott le az Egyesült Államokban a Nagy-tavak vidékére. az időjárás nem kímélte az Erie-tó partvidékét sem. A viharos szél több méteres hullámokat keltett. az időjárás nem kímélte az Ohio állambeli Clevelandet sem.

A város kikötőjének West Pierhead nevű világítótornya 1911-ben épült. A világítótornyot a hullámok vízpermettel borították el, amelyek a jeges szélben azonnal ráfagytak a toronyra és a mellette álló épületre.

Tovább


Legszebb helyek: Ördögtorony

A világ egyik legkülönösebb geológiai képződménye. Az Ördögtorony Nemzeti Emlékmű az Egyesült Államokban, Wyoming állam észak-keleti részén található, Crook Country területén.

Tovább


Pusztuló nukleáris világítótorony

Elhagyott, lepusztult, szétlopott atom-világítótornyok végig az Északi-tenger partján.

Tovább


A mélység peremén állni

Kanadában újabb extrém kalandban lehet próbára tenni idegeinket és záróizmainkat.

Tovább

1234
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog