Az extrém hideg időjárás alaposan megtudja változtatni a tájat, de akár az emberi alkotásokat is. 2010. december 16-án a sarkvidék felől viharos szél csapott le az Egyesült Államokban a Nagy-tavak vidékére. az időjárás nem kímélte az Erie-tó partvidékét sem. A viharos szél több méteres hullámokat keltett. az időjárás nem kímélte az Ohio állambeli Clevelandet sem.

A város kikötőjének West Pierhead nevű világítótornya 1911-ben épült. A világítótornyot a hullámok vízpermettel borították el, amelyek a jeges szélben azonnal ráfagytak a toronyra és a mellette álló épületre.

Néhány óra alatt az épület egyelten hatalmas jégtömbbé vált, amely leginkább egy horrorisztikus, fehér homokvárra emlékeztetett.

A képek alapján azt gondolhatnánk, a toronyőr innen sem jött ki tavaszig.

Szerencsére a világítótorony 1965-ben  automatizálva lett, és ma már napenergiával működik. Bár a felvételek idején valószínűleg parti áramellátásra szorult.

 

A madarak nem a parti fövenyen, hanem a jégen sétálnak.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi videó:   Az Apple bolt kirablása

Napi fotó:  Ősz és szivárvány

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

Európa jég alatt

Amikor a sátor alatt hasad a jég

Ismét pusztított a Genfi-tó

(via visboo)