Egy cseh kerékpár importőr egy automatizált kerékpár parkoló tornyot épített Hradec Kralove város vasútállomása mellé. Az üvegtorony hét szintjén 117 kerékpárt lehet tárolni.

A tárolás menet egyszerű. A bringát elhelyezzük a kerékpárlift ajtaja előtti sínben.

A parkolóóránál jegyet veszünk, ezután a folyamat automatikus. Az ajtó kinyílik, a szerkezet behúzza a kerékpárt az üvegtorony közepén álló liftbe.

Felemeli, és elhelyezi az egyik, sugárirányban elhelyezett bölcsőben. A kerékpár minden tartozékával együtt kényelmesen elfér, akár a sisakot is a kormányon lehet hagyni.

Ha ki akarjuk venni a bringát, nem kell mást tenni, minta a jegyünket leolvastatni az óránál, és az automata kihozza a tárolóból, a folyamat gyors, maximum harminc másodpercet vesz igénybe.

Ilyen kellene nálunk is néhány tucat. Többen szoknának le az autóról az egészségesebb tekerés kedvéért.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenháromezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Pulykarózsa

Napi videó:   Festő nem vert még így át zsűrit

Napi fotó:  Ilyen poló kell nekem

(via lovetocyicle)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...