Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legnagyobb amerikai hajókatasztrófa

A katasztrófa részben a Titanic elsüllyedésének következménye.A világ érdekes S.S. Eastland legnagyobb hajó katasztrófa személyszállító Michigan-tó Chichago

Tovább


Egy város szemét nékül

A Japán város, Kamikacu úgy döntött, egyszer és mindenkorra megszabadulnak a szeméttől.

Tovább


Sötét bőr, kék szem

Genetikusok bebizonyították, tévedés, ahogy az ősembereket elképzeljük.ősember kinézet megjelenés haj szem bőr

Tovább


Hamis szemek

Tudtad, hogy a tigriseknek is vannak álszemei? Méghozzá igen jól elrejtve.tigris  szem hamis folt

A fülük hátsó oldalán van egy szemre emlékeztető fehér volt.  Ha lesunyja a fejét, és füleit megfordítja, felvillannak a szemek.

tigris  szem hamis folt

 A szemszerű jegy az állatvilágban alkalmazott védelmi mechanizmus, amikor az állat utánozza egy nagyobb ragadozó állat szemét. Gondoljunk csak például a pillangó szárnyára. Az önvédelem azonban nem az egyetlen oka ennek a jelenségnek.

tigris  szem hamis foltDe a tigrisek csúcsragadozók, mi a helyzet náluk? Ennek magyarázatára két elmélet is létezik. Azelső szerint ezek a szemjelzések a megfélemlítés egyik formájaként szolgálnak.

tigris  szem hamis folt Úgy tűnik, hogy a tigrisek mindent látnak maguk körül, és ezzel összezavarva más állatokat elriasztják az esetleges hátulról támadókat. Emellett az sem elhanyagolható, Hogy a magasan lévő álszemek miatt a valóságosnál nagyobbnak is tűnnek.tigris  szem hamis folt

Egy másik elmélet szerint a jelölések segítenek a tigriseknek egymással kommunikálni.

tigris  szem hamis folt

A velük szemben álló másik tigrisnek mutatva ez az agresszió jele. Fenyegetés esetén a tigrisek hajlamosak elcsavarni a fülüket, így feltűnnek a a fül hátulján lévő fehér foltok.tigris  szem hamis folttigris  szem hamis folt

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint 95.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)

Tovább


Híres történelmi személyek ma

Becca Saladin grafikus dizájner megálmodta, a történelem híres személyei hogyan is festenének ma, ha köztünk járnának.

személyiség történelmi híres ma grafika

Kleopátra

Tovább


Kiket mentenél meg?

Megszavaztatták az olvasókat, melyik filmes karakter halálát bánják a legjobban, melyiket mentenék meg, ha tehetnék. A húsz legtöbb szavazatot kapott kitalált személy.

John Coffey - Halálsoron

Tovább


A leginspirálóbb női karakterek

A Ranker megszavaztatta olvasóit, kiket tartanak a legmenőbb női karaktereknek, a leginspirálóbb kitalált személyeknek. Az istennők már kezdenek visszaszorulni, és előretörtek a kemény csajok.
(sorszám - karakter neve - film vagy sorozat címe)

karakterű karakter női kitalált személy menő inspiráló

Tovább


Óriás szemétszobrok

A portugál művész, Bordalo II elhagyott gyártelepeken és szeméttelepeken gyűjti össze szobrainak alapanyagát. Ezzel akarja felhívni a figyelmet a Föld megoldatlan hulladékproblémájára.szobor szemét portugál a világ érdekes

Tovább


Történelmi figurák mai köntösben

Hogyan néznének ki a régi korok nagy alakjai, ha szemben ülnének veled a metrón.​

Tovább


Szerelem a szemedben  

Az esküvői fotós a szemben tükröződő képet örökítette meg.

A világ érdekes fotó esküvő szem tükröződés

Tovább

«
12345

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog