Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Legkirályabb borospince

Tovább


Zombicsiga

A férgek között léteznek olyan fajok, amelynek kikelő lárvái a puhatestűeket zombiszerű tenyészteleppé változtatják.

A kaliforniai egyetem kutatói az amerikai Carpinteria sós mocsaras természetvédelmi területén megvizsgálták, hogyan teszi pokollá egy csiga életét egy parazita.

Tovább


Temető helyett nyugvóerdő

Németországban már van nyugvóerdő, amelynek 160 hektáros parcellája nélkülözi a kerítéseket, sírköveket, fejfákat, ravatalozókat, kápolnákat. A nyugalom az elhunytnak itt csaknem örökre szól, ráadásul a környezetvédelem maximális betartásával.

Tovább


A természet csodái: csíkos jéghegyek

Mindannyiunk képzeletében úgy élnek a jéghegyek, mint hatalmas piszkosfehér tömbök, amelyek a szürke ég alatt úsznak. A valóság azonban ennél sokkal izgalmasabb. Például a jéghegyek napos időben is megállás nélkül folytatják az útjukat.

De az igazi tévedés a jéghegyek színe. A jég állapotától függően más és más színű lehet. Akár csíkos is.

Tovább


Elhagyott szuperkocsik

Dubai az álmok és a gazdagság földje. De a válság ott sem kímélte a vállalkozókat. A korábbi sikerek és gazdagság után sok vállalkozás csődölt be, gyakran tetemes adósságokat összegyűjtve. Ám az Emirátus törvényei kemények: az adós ha nem fizet, gyorsan börtönben találja magát hosszú időre.

Ezek után nem csoda, hogy a becsődölt vállalkozók, miután nem tudták finanszírozni korábbi luxus életvitelüket, tetemes adósságokkal és hitelekkel a nyakukban, a börtön helyett a menekülést választották. Kihajtottak a repülőtérre, és mindent maguk mögött hagyva gépre szálltak. Ezért állt elő az a számunkra képtelen helyzet, hogy dubai repülőterének parkolójában és a környező utcákban százszámra találhatóak elhagyott luxusautók.

Korábbi gondosan óvott fényezésüket már kikezdte a nap, ellepte azokat a por, a szemét, és a graffiti. Bármerre nézünk, elhagyott Porsche, Mercedes, Bentley, Ferrari, de még Lamborgini is.

Számunkra a legmeglepőbb, hogy a legtöbb járműben még az indítókulcs is benne maradt. A szigorú törvények mellett senki sem kockáztatja meg, hogy elvigyen egy idegen járművet. Egy 2010-es számlálás után mintegy 3000-re becsülték az elhagyott autók számát.

Tovább


Csirkenövesztés petri-csészében

Az interneten terjed egy fotósorozat, amely szerint sikerült petri-csészében a tojásból kiscsirkét csinálni. A hír természetesen nem igaz, pusztán azért, mert különben a világ összes tudományos hírforrása csak erről beszélne. Valójában itt - legalábbis az én véleményem szerint - egy igen érdekes és trükkös fotósorozat látható.
Mindenki ismeri a baromfi-embriólét kezdő- és végpontját, vagyis a tojás és a csibe állapotot. De a nagyjából 21 nap alatt lejátszódó folyamatról az embereknek vajmi kevés információjuk van. Ez a fotósorozat bemutatja az embrió növekedését napról-napra. Sajnos üveghéjú tojásokkal nem rendelkezünk, ezért a bemutatásra más módszert kellett kitalálni.
A fotókon valószínűleg 19 darab, héjától megfosztott, és petri-csészébe rakott különböző embrió látható. A normál keltetés során nap-nap után vettek egy tojást, eltávolították a héját, és elkészült a fotó.
A félretájékoztatás ellenére a sorozat lenyűgöző. Bepillantás enged a természet azon titkainak egyikébe, amelyről korábban fogalmunk sem volt.

Tovább


Extravagáns koncepció motorok

Tovább


Akiknek sikerült a test(sz)építés

Bárhol olvasunk vagy látunk hirdetéseket (akár tornagépet, akár fogyókúrás szert, vagy éppen magát a csodát akarják ránk sózni), mindig ott szerepelnek az "ilyen volt előtte/ilyen lett utána" típusú képek. A legtöbbjén messziről látszik, hogy nem valódi képek, a fotók manipulálva lettek. Testek és fejek cseréltek helyet, hogy láthassuk a bizonyítékot, bizony csodát lehet tenni ennyi idő alatt.

Mindez elveszi a kedvünket attól hogy valóban megpróbáljunk egészségesebben élni, újraformálni testünket. pedig lehetséges, és sikerülhet. Igaz, nem két hét alatt, hanem hónapok kellenek hozzá, nem mozgás nélkül, hanem kemény munkával, és nem csodaporokat magunkba tömve, hanem egészségesen táplálkozva.

Az interneten rá lehet bukkanni olyan képekre, amelyek valódi "ilyen volt előtte/ilyen lett utána" történeteket mesélnek el. Ezek a férfiak és nők érthetően letargikusak az első képen, és jogosan büszkék a másodikon. Mert ők valóban megtették azt, ami mások szerint lehetetlen. Íme néhány ilyen fotó.

Ezek a képek nem véletlenül készültek. Amikor szakértői segítséggel elkezdték testük átalakítását, a trénerek azért készítették ezeket a képeket, hogy menet közben a tükör előtt állva, vagy újabb képeket készítve láthassuk az eredményt, hogy valóban kifizetődő a befektetett munka.

Persze ezeken a képeken látszik, hogy pózolnak, itt-ott befeszítenek a tökéletes látvány érdekeében. De mindenki tisztában lehet azzal, hogy jogosan teszik.

Tovább


Fess az üvegre - belülről!

A füstszínű palackok belső festése egy egyedülálló kínai művészet. Kell hozzá egy különlegesen tervezett karcsú toll, amelynek szára a nyakánál meg lett hajlítva. Kellgy speciális formájú, tömzsi, rövidnyakú palack. És kell egy rezzenéstelen, biztoskezű művész, aki ezeket használja. A palacküreg szűk belső tere rátermett művészt igényel, hogy éles vázlatokat és szépírást karcoljon a palack belső felszínére. Az eredmény a tájak, csendéleekt, portrék, és szépírások kitűnő miniatúrája, ami sok gyűjtőt gyönyörködtet.

Tovább


A legfényesebb és legfehérebb folt a Földön

Salina de Uyuni. A világ legnagyobb kiterjedésű és egyben legmagasabban fekvő felszíni sómezője, sósivataga. Bolíviában, az ország délnyugati részén, az Andok hegyvonulatai közötti medencében fekszik 10 582 km2 területen, 3656 m-es tengerszint feletti magasságon.

Idővel ez a hely lett Bolívia egyik fő idegenforgalmi attrakciója, amit kb. 60000 turista látogat meg évente. A legtöbb látogató szerint lehetetlen megállapítani hol van vége a földnek, hol van a horizont.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog