A füstszínű palackok belső festése egy egyedülálló kínai művészet. Kell hozzá egy különlegesen tervezett karcsú toll, amelynek szára a nyakánál meg lett hajlítva. Kellgy speciális formájú, tömzsi, rövidnyakú palack. És kell egy rezzenéstelen, biztoskezű művész, aki ezeket használja. A palacküreg szűk belső tere rátermett művészt igényel, hogy éles vázlatokat és szépírást karcoljon a palack belső felszínére. Az eredmény a tájak, csendéleekt, portrék, és szépírások kitűnő miniatúrája, ami sok gyűjtőt gyönyörködtet.

 

A füstszínű üvegek a dohánnyal együtt jelentek meg becslések szerint az 1820-as 1830-as évek táján. A kis üvegekben tubákot tartottak. Hamar megjelent az üvegek belső díszítése, amely nemsokára fontosabbá vált, mint maga a benne tárolt dohánypor.

 

A munka komoly koncentrációt igényel, elengedhetetlenek a pontos mozdulatokkal. A képzett művész egy egyszerű üveget egy hét alatt készít el,  míg egy különleges alkotás eltarthat egy hónapig vagy akár tovább is. A legjobb kézművesek csak néhány üveget vesznek a kezükbe egy év alatt.

 

Így készül:

Csatlakozz  a több mint négyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szabadkézzel tökéletes kört rajzolni

Elképesztő gitárok

Szobrász, aki láncfűrésszel dolgozik

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)