Az interneten terjed egy fotósorozat, amely szerint sikerült petri-csészében  a tojásból kiscsirkét csinálni. A hír természetesen nem igaz, pusztán azért, mert különben a világ összes tudományos hírforrása csak erről beszélne. Valójában itt – legalábbis az én véleményem szerint – egy igen érdekes és trükkös fotósorozat látható.
Mindenki ismeri a baromfi-embriólét kezdő- és végpontját, vagyis a tojás és a csibe állapotot. De a nagyjából 21 nap alatt lejátszódó folyamatról az embereknek vajmi kevés információjuk van. Ez a fotósorozat bemutatja az embrió növekedését napról-napra. Sajnos üveghéjú tojásokkal nem rendelkezünk, ezért a bemutatásra más módszert kellett kitalálni.
A fotókon valószínűleg 19 darab, héjától megfosztott, és petri-csészébe rakott különböző embrió látható. A normál keltetés során nap-nap után vettek egy tojást, eltávolították a héját, és elkészült a fotó.
A félretájékoztatás ellenére a sorozat lenyűgöző. Bepillantás enged a természet azon titkainak egyikébe, amelyről korábban fogalmunk sem volt.



 

Csatlakozz a több mint ötezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. Minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Mai fotó: Ne golfozz piásan Arizonában

Ezt láttad már?

Poliptámadás

Bioszféra a lakásban

Banánszobrászat

 

 Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)