Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Terminátor-világ

Eljöhet a gépek lázadásának pillanata? Elpusztíthatják-e civilizációnkat? Átvehetik az uralmat a gépek? Csupa olyan kérdés, amelyek már az ötvenes években felvetődtek. Majd 1984-ben James Cameron csattanós választ adott ezekre. De tényleg eljöhet a Terminatorok uralta rémálom világ?A világ érdekes Terminator James Cameron háború robot

Tovább


Földalatti robotkertészet

A mezőgazdaságban is egyre nagyobb szerepet kap a robotizálás, a monoton, gépesíthető feladatokat egyre több esetben veszi át a gép. Különösen ott fontos ez, ahol egyre kevésbé áll rendelkezésre emberi munkaerő a feladatok végrehajtására. Különösen igaz ez Japánra, ahol egy cég arra vállalkozott, hogy elkészítsen egy robotizált kertészetet.

Tovább


Robotizált kertészet

Automatizált gazdaság a nagyvárosban, de nem kertészruhás androidok dolgoznak. Egészséges környezet, jobb termés.mezőgazdaság termelés saláta nagyüzem robotizált

Tovább


Robot-denevér LEGO-ból

Repülni nem tud, de gyönyörűen leutánozza a denevér szárnyszerkezetét, és a szárny mozgását.

Tovább


Robotvázzal állt talpra a mozgássérült

Orvosai közölték vele a hírt, hogy többé nem állhat lábra. Most mégis megtette Budapesten.

Tovább


Robot állatok

Tovább


Bicikliző robot

A számunkra olyan természetes és hétköznapi mozgások, mint a járás, ugrálás, lépcsőzés, sőt önmagában véve már az állás is elképesztően bonyolult folyamat a valóságban. Az agynak az érzékszerveknek, valamint csontok, izmok, és inak tucatjainak tökéletes együttműködése szükséges, amely rendkívül gyorsan és különlegesen finoman történik. Ezért tanuljuk meg olyan nehezen. Ahogy a kerékpározást is.

Tovább


Biblia másoló robot

Olvasom a hírt: Biblia lemásolásába fog egy robot Trierben.  Pénteken kezdett el dolgozni, és tizenegy hónapra lesz szüksége, hogy szépírással papírra vigye a kereken 3,5 millió betűt.
Mint SF íróként egyből megjelent lelki szemeim előtt a kép egy...

A részletek a Netidők blogjában, ahol erről a témáról írtam egy szösszenetet.

Tovább


Napi szubjektív: Robotok a csatatéren

Nincs olyan hónap, hogy ne röppennének fel újabb hírek a médiában a frontszolgálatot teljesítő robotokról. Bár folyamatosan terminátorokat és android-hadosztályokat vizionálunk, a valóság ettől még nagyon messze jár. Írtam a témáról egy  rövid összefoglalót a Netidok című rádióműsor blogjában.

Tovább


Android katonák

Amikor harci robotokról beszélünk, kapásból a Terminátor jut az eszünkbe. Terminator, C3PO, Solo a tökéletes katona, Data a Star Trekből. De miért emberszerűek?

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog