Aki nem hisz a helyieknek, csúnyán ráfázhat.

Franciaország, nyugati partvidék, Atlanti-óceán Bizcayai-öböl.

A Burnёf-öbölben található a Noirmoutier-sziget.  A 18 kilométer hosszú, de keskeny sziget déli csücske alig négyszáz méterre van a kontinenstől.

A szigettől keletre a part közelében terül el Beauvoir-sur-Mer városa. A szigetet és a városka melletti partot egy 2,5 kilométeres út köti össze, amely egy töltés tején fut végi. Az út macskakő és aszfalt burkolatú.

A szigetre délről egy híd is átvezet, de ki virtuskodásból, ki azért, hogy levágja az utat, átkelnek a töltésen.

Az egyetlen probléma, hogy a töltés nem elég magas. Ezt autósnak, biciklisnek, gyalogosnak  komolyan kell vennie, mert a  dagály nap közben kétszer is ellepi, és közel méteres víz borítja.

Az útszakasz emiatt népszerű a turisták körében, akik nem egyszer megpróbálnak játszani a tűzzel. És gyakran a  víz az úr.

Időnként a Tour de France is azzal színesíti versenyét, hogy ezen a töltésen is kijelölnek egy szakaszt. A bringások nem rajonganak az ötletért, mert az erős oldalszél és a nedves út miatt gyakoriak a bukások.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonhatezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:   Klasszikus vadas-mártás

Napi videó:   Képletfelismerő és megoldó applikáció

Napi fotó:  Az igazi heavy metal

Macskaőrség:  Ázott macska 3.

(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...