Egy állatkert, ahol semmi nincs az emberek és az állatok között.

A Bioparc Valencia egy kicsi, mindössze 25 hektáros állatkert a spanyolországi Valenciában, a gyűjteménye afrikai állatokból áll Ellentétben az átlagos állatkertekkel, ahol az állatokat ketrecekben tartják, a rácsok a Bioparc Valenciában eltűnnek, szabadon mozoghatnak a parkban.

De nem kell félni. A Bioparc Valenciában nincsenek ketrecek, de helyette találunk folyókat, tavakat, patakokat és sziklákat. Ezek különítik el az állatokat az emberektől. Itt a korlátok gyakorlatilag láthatatlanok, az állatok otthon érezhetik magukat.

A félelem az egyik érzés, amit itt sok látogató megtapasztalhat. A vadállatok közelségének illúziója annyira valódi, hogy a látogatókban megemelkedik az adrenalin-szint.

Egy másik érdekes szempont, hogy a parkban a különböző fajok együtt élnek ugyanazon a területen, mint ahogy a dzsungelben. Ezért például látni fogja, hogy a gorillák megosztják a teret a majmokkal, vagy az emuk a zebrákkal. A fajok, ahogy természetben is, békésen együtt élnek.

A szelíd fajok, mint például a makik szabadon kószálhatnak az emberek között.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztro: Hétvégi dizájn: Nessi, a levesszörny

Macskaőrség: Így doromból a hiúz

Napi videó: Rejtett edzőgép

Toochee-fotó: Ez itt a mennyország

(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...