Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Naptár a barátnőnek

Egy srác 12 képet készített magáról, ebből összeállított egy 2012-es naptárt, és ezt adta a barátnőjének. Ez egy valóban romantikus lépés, de ha komolyan gondolta, akkor ő a legnagyobb idióta a világon. Ha viccnek szánta, akkor egy jó poén és remekül kifigurázza, milyen idióta pózokban és helyzetekben szokták a szexi lányokat fotózni. Annak mindenesetre csak örülhetünk, hogy csak fél-aktot vállalt be.

Tovább


Amikor a fa az erősebb

Tovább


Pózolj a Facebookon, mint egy idióta!

Nem győzöm évek óta hangsúlyozni, hogy nagyon meg kell gondolni, az ember milyen képeket oszt meg magáról a közösségi oldalakon. Az még hagyján, hogy hülyét csinál magából, esetleg elkönyvelik "dizsiribinek". De az állás, az iskola, a jövő múlhat rajta.
A Facebook idiótái közl kiemelést érdemel a huszonkét éves Doyle Byrnes és három tanuló társa, akik Kansasban a Johnson főiskolán ápolói szakon tanultak. Az utolsó éves diákok laborgyakorlaton egy anonim donortól érkezett emberi méhlepényt tanulmányoztak, milyen a felépítése, hogyan is táplálja a meg nem született babát. Mint ahogy a Wall Street Journal megírta, a négy diák lefotózta magát a placentával, a képet feltöltötték a Facebook oldalukra. A képekből hamarosan botrány lett, fegyelmi ügy lett belőle, és az iskola úgy döntött, etikátlan magatartás miatt kirúgja a diákokat.

Tovább


Van, aki szerint ez szexi?!

Tovább


Növesszünk magunknak új testet

Egy tökéletes másolatot, egy klónt akarunk előállítani magunkból, néhány nap alatt. Gondolatkísérletünk első részében megvizsgáltuk a klónozás problémáját, hogy mennyire nehéz egy megtermékenyített klón petesejtet előállítani. De tételezzük fel, hogy sikerült. Vagyis sikeresek az eddigi eljárások, akkor van egy peténk, amelyből világra kell hoznunk az életet. Ez elméletileg szintén egyszerű, a mesterséges megtermékenyítéshez hasonlóan be kell ültetni az anyaméhbe. Ha minden rendben van, a szükséges idő letelte után megszületik a klón. A tudomány nagyjából itt tart most. Így készült Dolly, az első klónegerek, klóncicák stb.

De itt a bökkenő: a terhesség után "mindössze" egy újszülött áll a rendelkezésünkre. Ez azonban messze van elképzelésünktől, a másolattól. Hiszen hiába teljesen ugyanaz genetikailag, nem egy felnőtt egyed áll a rendelkezésünkre. Pedig gondolatkísérletünk célja az, hogy egy felnőtt ember másolatát kapjuk meg.

Itt jutottunk el ahhoz a problémához, amivel a tudomány jelen pillanatban nem tud mit kezdeni. Nem tudjuk felgyorsítani sem a terhesség folyamatát, sem a születéstől a szükséges fejlettség eléréséig tartó növekedést.

Tovább


Legfurcsább növények - szivárványfa

Amikor az ember ezt a fát először meglátja természetes élőhelyén nem akar hinni a szemének. A fa törzsét a szivárvány minden színe csíkozza, mintha egy őrült absztrakt festő mázolta volta tele, vagy egy óriási paintball csata zajlott volna a fák alatt. De ez a fa valóban ilyen. A neve is innen van: szivárványfa.

Tovább


Korszerű-e a Biblia?

Minden idők egyik legjobb története. Bár a tanulsága egyértelmű, még sem tudni, hogy valóban megtörtént-e. Mégis akkora sikert aratott, hogy még az Elnök Emberei című sorozatba is bekerült.

Tovább


Élő hidak Indiában

Van, a hol nem építik a hidakat, hanem egyszerűen termesztik. Élő építmények India mélyén.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog