Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csak egy méter és eltűnik egy ország

Ha egyetlen méterrel emelkedik a világtengerek szintje, százmilliók élete kerülhet veszélybe.

Tovább


Bogár printer

Kenj be egy bogár lábát festékkel, és tedd egy papír közepére. Nem tudom, hogy egy elvarázsolt művész, vagy a bogarak mozgására kíváncsi tudós ötlete volt, de kétség kívül érdekes az eredmény. Rovarnyomok a papíron, avagy a bogárprinter művészete.

Tovább


Hentesek hentese

Mióta tudom, hogy a húsipar hogy (és miből) dolgozik, nagyon megválogatom, mit és hol vásárolok. Néhány évvel ezelőtt igazi kincsre leltem: "A HENTES"-re .

Vannak jó és nagyon jó hentesek. És vannak a különleges hentesek. Nekik hivatásuk és életük a munkájuk. Miről lehet felismerni őket? Ők nem a szívüket és lelküket teszik bele a kolbászba, hanem a húst és a fűszereket.

Hogy ismertem meg Fleischmann Kálmánt? Csak az orrom után mentem. Mert egyszer megcsapott egy olyan illat, aminek nem tudtam ellenállni: füstölt húsok mindent elfedő szagorgiája. Az illatok forrása egy kisteherautó volt, amely át volt alakítva mozgó üzletté. Ablakában kötözött sonkák, paraszt sonkák csüngtek, kolbászok lógtak, a tepertő halomban állt. A hűtőpult pedig ínycsiklandozó finomságokat rejtett: házi májas, disznósajt, angol szalonna, hurka és kolbász, grill kolbászok, és még sorolhatnám.

Tovább


Batman dizájn autók: a 15 legjobb

A jövő sportkocsijainak versenye, amelyeket Batman ihletett.

Tovább


A WWF 15 legjobb plakátja

A természetvédelmi világalap meghökkentő módon hívja fel a figyelmet a világ bajaira. Nem riad vissza a botránytól, sőt a betiltástól sem.

Tovább


Mesterséges méh

Jöjjön gondolatkísérletünk második része! Ha sikeresek az eddigi eljárások, akkor van egy peténk, amelyből világra kell hoznunk az életet. Ez elméletileg szintén egyszerű, a mesterséges megtermékenyítéshez hasonlóan be kell ültetni az anyaméhbe. Ha minden rendben van, a szükséges idő letelte után megszületik szemünk fényének klónja. A tudomány nagyjából itt tart most. Így készült Dolly, az első klónegerek, klóncicák stb.

Tovább


Embermásolás 1. - A tökéletes másolat

Amikor a fantasztikus művekben a klónozás bukkan fel, az alkotók már nem annak egyszerű problémáival foglalkoznak, hanem a végletekkel. Tökéletesen kiforrott módszerek, gyorsaság, megbízhatóság. Csak egy megrendelés, egy minta, és indulhat a másolás. Minden, amire azt hisszük, szükségünk van.

Tovább


A leghidegebb hely a Naprendszerben

Ha szabadon kalandozhatnánk a naprendszerben, fantasztikus helyekre juthatnánk el, ahol elképzelhetetlen csodákat láthatnánk. Keressük fel a leghidegebb helyet, ahol jégvulkánokat, a legmagasabb gejzíreket, derékszögben szálló füstöt találunk.

Tovább


Magánpénz

Bár a pénzkibocsátás mindig is állami monopólium volt, az állam időnként lehetőséget adott arra, hogy magánpénzek is forgalomba kerüljenek.

Tovább


Bűnös vagy ártatlan: Bruno Richard Hauptmann

New Jersey államban, annak Trenton szövetségi börtönének siralomházában hetvennégy évvel ezelőtt, 1936. április 3-án villamosszéken kivégezték Bruno Richard Hauptmannt, akit a világhírű óceánrepülő, Charles Lindbergh kisfiának elrablásában és meggyilkolásában talált bűnösnek az esküdtszék. De valóban bűnös volt?

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog