Néhány évvel ezelőtt két kaliforniai mérnök megirigyelte a delfinek úszását, játékos ugrálását. Elhatározták, hogy építenek egy olyan motorcsónakot, amellyel képesek ezt utánozni.

1997-ben Rob Innes és Dan Piazza megalapították cégüket, az Innespace-t. És leültek a tervezőasztalhoz. Az alapkoncepció gyorsan formát öltött, és elkészült a formaterv is, csak le kellett nyúlni a delfinek több millió éves modelljét. Két, egymás mögött helyet foglaló utas számára tervezték a könnyű műanyag burkolatot. Azonban több probléma is megnehezítette a munkájukat. Szükségük volt egy erős, átlátszó burokra, amely megvédi az utasokat a víztől. Némi keresgélés után egy vadászgép kabinteteje mellett döntöttek. Az egyik legnagyobb kihívás számukra technikailag az volt, hogy az erős motort belepréseljék a jármű keskeny farába.

Végül tízéves fejlesztői munka után megszületett a SeaBreacher, vagyis „tengeri hullámtörő”. A jármű gyorsan halad víz alatt és felett, képes apróbb kiugrásokra, pörgésekre, bólintásokra is. Mint ahogy a delfin ugrál a víz tetején. Végsebessége víz felett 70 kilométer óránként, víz alatt közel 40. A jármű gyakorlatilag elsüllyeszthetetlen.

A prototípus után elkészült egy versenymodell is, majd hamarosan jelentkeztek a szériaváltozattal, amely bárki által megvásárolható 48 000 dollárért.

 

 

 

Néhány video a hajó képességeiről:

 

 

 

Ajánlat:

Futurisztikus sátor időutazóknak

Zuhany környezetvédő módra

 

Ne hagyd ki a többit sem.